Tanssin päivä Honkalassa oli tanssin ilotulitusta, johon yleisökin pääsi osallistumaan

Aitoon Honkalassa vietettiin lauantaina 6. huhtikuuta riemukas Tanssin päivä, joka kokosi yli 160 osanottajaa niin Pälkäneeltä kuin ympäryskunnistakin. Tilaisuus oli tanssin ilotulitusta, jossa yleisö pääsi useasti mukaan.

Ohjelmatanssien lopuksi kauppias Nina Hannonen yhdessä Grande Mamasin kanssa tanssittivat yleisöllä riemukkaan Tequila-tanssin.

Heti aluksi supertanssija Johanna Rajala veti bachatan, tangon ja rumban lavistansseilla koko yleisön mukaan, ja heti oli koko suuri sali täynnä tanssin riemua. Sitten jatkettiin parilla senioritanssiesityksellä sekä yhdellä yhteistanssilla, johon löytyi paljon innokkaita kokeilijoita.

Tapahtuma jatkui monien upeasti pukeutuneiden tanssijoiden itämaisten tanssien, kabareetanssien, fuusiotanssien, showtanssien ynnä muiden esityksillä. Tanssien välissä oli opetusosuudet, joissa kaikki pääsivät oppimaan ja kokemaan jotain aivan uutta, esimerkiksi kabareetanssia, cancania, ja itämaisen tanssin käsien liikkeitä.

Johanna Rajala käynnisti Tanssinpäivän tanssittamalla porukkalle Lavis-rumbaa. Kuva: Jaakob Lahtinen.

Yhteisellä kahvitauolla Eeva Manninen kertoi Pälkäneen kunnan liikuntaterveisiä, ja seuratanssien moninkertaiset kultamitalistit Johanna Rajala ja Timo Klemola esittivät kilpatansseistaan yhden hitaan ja yhden vauhdikkaan fuskun.

Kokonaisuudessaan esitykset, opetus ja yhteistanssiosuudet kestivät 2,5 tuntia. Sen jälkeen upeaääniset Luopioisten ja Oriveden karaokelaulajat tanssittivat lavatansseilla väkeä 1,5 tuntia.

Luja-Lukon tanssikerholaiset esittämässä senioritanssia Viva Espana. Kuva: Jaakob Lahtinen.

On se upeata, että meillä Pälkäneellä on tällainen helmi kuin Aitoon Honkala, joka tarjoaa loistavat puitteet suurille tapahtumille ja erityisesti tanssille erinomaisen lattiansa ansiosta. Tilaisuus toteutettiin 12 eri yhteistyötahon voimin ja se osoitti, mitä kaikkea voi yhdessä saada aikaan. Tilaisuuden jälkeen väki poistui innostuneella mielellä ja moni halusi lähteä harrastamaan erilaisia esiteltyjä tanssilajeja. Tätä uutta innostusta tanssiin tilaisuudella myös tahdottiin lisätä.

Pentti Lahtinen, Pälkäneen Luja-Lukon Tanssikerho

Nina Hannonen, Grande Mamas