Kangasalla vieraillut Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta toivoi päättäjien löytävän säästökohteita muualta kuin lapsilta ja nuorilta

 

Vihreiden Ville Niinistö, Sofia Virta ja Krista Mikkonen keskustelivat yleisön kanssa muun muassa yhteiskunnallisen keskustelun polarisoitumisesta. Kuva: Anton Satomo.

Kangasalla vieraillut Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta kertoi olevansa erityisen huolestunut hallituksen leikkauslinjan vaikutuksista lapsiin ja nuoriin. Hän kannusti kuntapäättäjiä pohtimaan, onko mahdollista leikata jostain muualta kuin lapsilta ja nuorilta tai palveluista.

– Kehitysmyönteiset kaupungit voivat palveluntarjonnallaan kilpailla Pirkanmaan alueelle muuttavasta väestöstä. Heikennykset ennaltaehkäisevään tukeen, sivistykseen, kasvatukseen ja koulutukseen näkyvät väistämättä myöhemmin, Virta painotti.

Hän, europarlamentaarikko Ville Niinistö, Vihreiden eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Krista Mikkonen sekä joukko eurovaaliehdokkaita toi yleisölle avoimessa tilaisuudessa terveisiä niin eduskunnasta kuin europarlamentistakin.

Omassa alustuksessaan europarlamentaarikko Niinistö muistutti EU:n merkityksestä Suomelle.

– Keskusteluissa ei nouse tarpeeksi hyvin esille se, kuinka paljon päätökset EU:ssa vaikuttavat Suomen hyvinvointivaltion tulevaisuuteen.

Hän näki hyvänä, että monet suomalaiset yritykset ovat ympäristöasioissa edelläkävijöitä. Se antaa Suomen taloudelle valtavasti mahdollisuuksia edistää investointeja ja kasvua.

Alustusten jälkeen Sofia Virta, Krista Mikkonen ja Ville Niinistö keskustelivat yleisön kanssa. Keskusteluissa talous, hallituksen leikkauslinja ja yhteiskunnallisen keskustelun polarisoituminen oli yhteisen keskustelun ytimessä.

Sofia Virta. Kuva: Anton Satomo.