Pälkäne on mukana valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa – roskapusseja ja hanskoja voi noutaa kunnanvirastolta ja kuntainfosta

Ylen järjestämä valtakunnallinen Miljoona roskapussia- kampanja järjestetään nyt toista kertaa. Kampanja alkoi 15. huhtikuuta ja päättyy maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta kello 20.

Viime vuoden tapaan Pälkäne on jälleen mukana. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota ympäristön siisteyteen ja vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä kannustaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

Kaikki voivat osallistua kampanjaan joko yksin tai porukalla. Roskapusseja, hanskoja ja huomioliivejä on taas tarjolla Onkkaalassa kunnanvirastolla ja Luopioisissa kuntainfossa.

Kunta haluaa kannustaa kaikkia alueen asukkaita, yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä mukaan kampanjaan.

Vuonna 2023 kampanjassa ilmoitettiin kerätyksi yhteensä 210 000 pussillista, näistä Pälkäneellä kerättiin 312. Tämä tarkoittaa 48 pussia tuhatta asukasta kohden. Kunta tarjosi ilmaisia roskapusseja sekä välineitä roskien keräämiseen. Lisäksi koululuokat osallistuivat roskatalkoisiin.

Myös Kangasalan kaupunki on mukana kampanjassa.