Sahalahden Taksipalvelulle uusi omistaja – Soili Luoto siirtyy eläkkeelle

Sahalahtelainen Mika Pitkänen aloittaa Sahalahden Taksipalvelu Oy:n uutena omistajana ja toimitusjohtajana 1. toukokuuta alkaen. Yrityksen nykyinen omistaja Soili Luoto siirtyy eläkkeelle, mutta jää vielä yhtiöön taustalle uuden omistajan tueksi ja taksien ajojärjestelijäksi.

– Itselläni on nyt oikein onnellinen olo, kun yrityksen jatkaja löytyi omasta väestä. Yhtiö saa Mikasta erinomaisen jatkajan. Samalla on kuitenkin hieman haikea fiilis oman työn päättymisestä, Soili Luoto miettii.

Mika Pitkänen jatkaa Sahalahden Taksipalvelun yrittäjänä, kun Soili Luoto siirtyy eläkkeelle.

Yrityskaupan jälkeen taksien toiminta jatkuu ennallaan ja asiakkaita palvellaan kuten ennenkin. Yhtiöllä on tällä hetkellä ajossa yhteensä kahdeksan esteetöntä taksia Sahalahden lisäksi Kangasalla, Orivedellä ja Luopioisissa, ja yhtiö työllistää kymmenkunta kuljettajaa. Kaikki kuljettajat jatkavat työtä omistajanvaihdoksen jälkeen vanhoina työntekijöinä.

Myös Mika Pitkäsellä on useiden vuosien kokemus käytännön taksityöstä ja asiakkaiden palvelusta. Pitkänen jatkaa edelleen myös taksinkuljettajana.

Pääosa maaseudun taksien työstä on koulukyytejä ja sairaskyytejä sekä syrjäkylien ihmisten kauppakyytejä. Sahalahdella perjantaisin toiminut asiointilinja jatkaa myös kulkuaan.

Uusille taksinkuljettajille on jatkuva tarve.

– Uskomme ja luotamme edelleen vahvasti taksien tulevaisuuteen. Maailman menossa ja ihan kotimaisessakin elämänmenossa on paljon uhkakuvia, mutta takseja tarvitaan aina, varsinkin maaseudulla. Uudet alustatalouden kyytipalvelut eivät juurikaan vaikuta syrjäseutujen taksitilanteeseen. Toki Tampereella halpoja kyytejä kauppaavat Menevät, Uberit ja Boltit sohivat kilpailutilannetta ja asiakkaat valitsevat usein halvemman, mutta maalla hinta ei vaikuta kovin paljon palvelun valintaan, Pitkänen ja Luoto pohtivat yhdessä.