Vuoden Liikuttaja vetää ulkoilijat laduille – Luopioisten Leijonat palkitsi Erkki Vierikan

Luopioisten Leijonat on valinnut Erkki Vierikan Vuoden Liikuttajaksi.

– Erkki Vierikka on edistänyt omalla esimerkillään ja innostuksellaan liikunnan harrastamista jo pitemmän aikaa, Luopioisten Leijonien presidentti Sami Kallioinen perusteli tämänvuotista Vuoden Liikuttaja -valintaa.

Samalla hän totesi, että liikunnan puitteiden ylläpito on monella tavalla yhteydessä alueen elinkeinoihin ja elinvoiman kehittymiseen.

Luopioisten Leijonien presidentti Sami Kallioinen ja sihteeri Matti Hannonen kättelivät Erkki Vierikan Vuoden Liikuttajaksi. Kuva: Hannu Soukkio.

Vierikan toiminta hiihtolatujen kanssa alkoi 1990-luvun puolivälissä ehkä hieman vahingossa, kun häntä pyydettiin auttamaan latujen vedossa Luopioisten kuntoradalle kovalla pakkasella. Tämän jälkeen aukaistuja latukilometrejä on kertynyt varsin iso määrä, tarvitaanhan esimerkiksi pelto- ja metsämaastossa polveilevan 7-kilometrisen Niemikunnan ladun avaamiseen kolme kierrosta. Vierikka on hoitanut latujen kunnossapidon pääasiassa omalla kalustollaan.

Ulkoilun ja kuntoilun parista Erkki Vierikan löytää muutenkin usein. Hän on tuttu näky pyöräilytapahtumissa vaikkapa Kukkian ja Pälkäneveden kierroksilla tai esimerkiksi kirkkovenetapahtumissa.

Luopioisten Lions -klubi myöntää Vuoden Liikuttaja -palkinnon tunnustukseksi omatoimisesta palvelutoiminnasta, joka lisää yleistä hyvinvointia ja viihtyvyyttä.  Palkintoa on jaettu jo yli 20 vuoden ajan.  Kymmenen viimeisimmän vuoden liikuttajat ovat Jari Murtomäki, Teemu Salmi ja Aleksi Koski, Maija Tuominen, Pia Haili, Reetta Heikkilä, Erkki Kolu, Anssi Kukkonen, Jani Körhämö ja Aki Niemi.

Seppo Kääriäinen