Kouluratsastuksen huiput kilpailevat Kangasalla

Kangasalan ratsastajat järjestävät toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna kaksipäiväiset kansalliset kouluratsastuskilpailut Wääksyn Kartanon historiallisissa puitteissa. Viikonlopusta starttaa Pohjola Road to Helsinki -sarjakilpailu, jossa kilpailevat Suomen parhaat ratsukot. Kangasalan ratsastajat ovat halunneet tehdä kilpailuviikonlopusta yleisölle avoimen, koko perheen tapahtuman.

Pohjola Tour on kerännyt ansaitusti huomiota ratsastusyhteisössä. Sarjakilpailun parhaimmisto kohtaa toisensa syksyllä Helsinki Horse Showssa, joten luvassa on takuuvarmasti eleganssia sekä laadukasta ratsastusurheilua.

Lauantaina 4. toukokuuta Kangasalla ratsastetaan Pohjola Grand Tour ja Small Tour -osakilpailuiden lisäksi myös avoin Grand Prix. Sunnuntaina 5. toukokuuta vuorossa ovat puolestaan suomenhevoset Finnhorse Tourin merkeissä, vaativalla tasolla kilpailtava Pohjola Rising Star -luokka sekä Grand Prix Special. Grand Prix -taso on korkein taso, millä kouluratsastuksessa kilpaillaan. Kangasalla odotetaankin nähtävän Suomen ratsastuksen kärkinimiä.

Lauantai on yleisön osalta tapahtuman pääpäivä, jolloin paikalla on muun muassa kone-, auto- ja tuote-esittelyjä, pop-up myymälöitä sekä ponitalutusta perheen pienimmille. Kangasalan ratsastajat järjestävät paikalle buffetin, josta on saatavilla myös lämmintä lounasta.

Yleisön parkkipaikka on Tirehtöörinpolulla. Sieltä on opastus kilpailupaikalle. Pysäköinti on mahdollista myös Pohtiolammen ratsastuskeskuksen parkkipaikalla.