”Talkoohengen, kaveruuden ja yhteisöllisyyden” ilta – katso kuvat Luja-Lukon 90-vuotisjuhlasta

Pälkäneen Luja-Lukko juhli lauantaina kunnioitettavaa täysien vuosikymmenien merkkipaalua lähes päivälleen 90 vuotta perustamisensa jälkeen. Seura perustettiin 22.huhtikuuta 1934.

Juhlapaikkakin oli Luja-Lukolle sekä tuttu että erityinen: urheiluseura ehti kuulua Nuijantalon omistajiin puoli vuosisataa ennen kuin Pälkäneen kunta osti talon itselleen pari vuotta sitten.

Rennon keskustelevan illan aikana juhlallisuuksia valvoivat valkokankaalta myös takavuosien seuralegendat, kuten Väinö Sipilä ja Toivo Salonen.

Luja-Lukon puheenjohtaja Ismo Auraneva koki, että urheiluseuran merkitys pienellä paikkakunnalla on edelleen erittäin suuri. Pälkäneläisseura liikuttaa talvikaudella viikoittain noin kahdeksaasataa lasta, nuorta ja aikuista.

– 1990-luvulla meillä oli jääkiekossa mukana noin sata urheilijaa, eli siinä oltiin silloin salibandyn – nykyisen suurimman liikuttajamme – lukemissa. Pääasia kuitenkin on, että liikkuu – harrastaa sitten mitä tahansa, Auraneva tuumasi juhlaillassa.

Liikunnan merkityksen ihmisten hyvinvoinnissa nostivat esiin myös kansanedustaja Pauli Kiuru juhlapuheessaan ja Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka kunnan tervehdyksessään.