Perinteinen Kaukkalan ympärijuoksu juostaan huhtikuun lopulla

Odotettu ja iloinen kevättapahtuma Kaukkalan ympärijuoksu on käsillä tuota pikaa. Lauantaina 27. huhtikuuta voi vetää lenkkitossut jalkaan ja suunnata lähtöpaikalle osoitteeseen Niinimetsäntie 100. Kävelijät lähtevät kello 11.30 ja juoksijat 12.00. Vauhdin ei ole väliä, jokaiselle oikea menohan on se itselle parhaalta tuntuva, eikä liiallinen kilpailuhenki nytkään löydä tietään Kaukkalan kujille ja raiteille. Viilettäjät viilettävät ja jotkut muut lompsottelevat kaikessa rauhassa ihastellen heräävän kevään luontoa.

Kaukkalan ympärijuoksu järjestetään tänä vuonna lauantaina 27. huhtikuuta.

Tulee vain huolehtia itsensä paikalle ja huippuunsa hioutunut järjestäjäporukka vastaa kaikesta muusta. Tilanteesta on helppo pysyä kärryillä, sillä paikallinen elokuvatähti, Jarmo, on lupautunut tapahtuman kuuluttajaksi. Laavun puffetissa Ilonen-Salonen -tiimi hoitelee perinneruokaa pöytää niin, että kahvetta, pullaa ja makkaraa varmasti riittää. Aikojenoton hoitelee tuttuun tapaan kellokaskaksikko Leena ja Matti. Ja kaikessa mukana on luonnollisestikin kaukkalalaisen juoksemisen ruumiillistuma, henki ja kasvot, eli mansikkamies Aki Niemi.

Kaukkalassa on juostu jo vuonna 1436, ja sitä ennenkin, ja kirmauksen puitteina ovat idylliset Suomi Filmi -maisemat puettuna keväiseen juhla-asuunsa.