Kangasala päätti pistää Kontulan, Raikun entisen koulun ja terveysasemia myyntiin

Sahalahden terveysasema, Kuhmalahden paloasema, Raikun entinen koulu ja Kontulan juhlatalo kuuluvat kiinteistöjoukkoon, jonka kanssa on päätetty ryhtyä myyntitoimiin Kangasalla.

Kaupunki aikoo edellä mainittujen lisäksi luopua myös keskusterveysaseman kiinteistöstä ja niin sanotusta Kasarmin kiinteistöstä Ilkossa. Myyntiin laitetaan myös Kaarinankotien rakennukset A, B ja C eli kaksi asuinrakennusta ja yksi talousrakennus. Lisäksi myyntilistalle päätyivät huonokuntoisiksi arvioidut yksittäiset asuinrakennukset Sahalahdelta, Pohjasta ja Suinulasta.

Kuhmalahden paloasemaa aiotaan tarjota ostettavaksi vain VPK:lle. Raikun entisen koulun – jonka tontilla sijaitsee myös kylätalo – osalta kaupungin toiveena on kohteen monipuolinen käyttö tulevaisuudessa.

Kohteet on määrä myydä kaupungin kilpailuttaman ja kohteiden hinta-arviot tekevän laillistetun kiinteistövälittäjän kautta.

Kaupungin hallintosäännön mukaan omaisuuden ostamisesta, myymisestä ja vaihtamisesta päättää kaupunginhallitus. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina.