Kunta on lisännyt roskiksia tuntuvasti kävelyreittien varrelle – tarra ilmoittaa, että koirankakkapussin voi sujauttaa jonkun omaan roskikseen

Kuka tahansa voi liimata tarran omaan roskikseensa. Näin koiranulkoiluttaja voi sujauttaa kakkapussin sekajätettä sisältävään roskikseen.

Koiranjätöksiä koskeva keskustelu on yleensä varma kevään merkki. Pälkäneelläkin Facebook-ryhmässä on kiitelty heitä, jotka ovat sujauttaneet koirankakkaroskistarran omaan roskikseensa. Keskusteluissa on myös tullut ilmi, että tarroja kaipaillaan lisääkin. Tarroja saa ainakin Pälkäneen kunnanviraston infopisteestä.

– Minulle ei ole suoraan tullut mitään palautetta koiran jätöksistä, mutta tarroja tosiaan näyttäisi tälläkin hetkellä olevan aulassa, sanoo kunnan kiinteistöinsinööri Anu Muhonen.

Muhosen mukaan roskiksia sekajätteelle on muutenkin lisätty kylällä kävelyreittien varsille tuntuvasti viimeisen vuoden aikana. Määrä on jopa tuplaantunut entiseen verrattuna.

Silti lisäroskikset kakkapusseille ovat palautteiden mukaan tervetulleita. Näin pitkällä lenkillä ei tarvitse kiikuttaa kakkapussia koko matkaa mukana, kun joku ystävällinen on liimannut roskikseensa tarran. Koirankakkapussi kuuluu sekajätteeseen.

Siisteys on valttia

Siihen, tarvitseeko kakkapusseja ylipäätään harvaan asutulla alueella kuljettaa mukanaan koiraa lenkittäessään, Muhonen ei suoraan ota kantaa.

– Parempi tietysti, että koirankakkapussi on sitten roskiksessa kuin että se heitetään metsään. Tämä tuntuu järjenvastaiselta.

Muhonen pitää hyvänä tapana sitä, että ihmiset opettavat koiransa tekemään tarpeensa metsässä kävelyreittien ulkopuolelle, esimerkiksi ojan puolelle.

– Nyt, kun lumet sulavat, on ikävää, jos jätökset ovat keskellä reittiä.

Onko Muhosella siistinä pitämiseen muuten mitään vinkkiä?

– Itselläni on usein kaupan hedelmäpussi mukana, niin voin siihen sujauttaa lenkillä ollessani roskia ja kotiin päästyä laittaa roskiin. Kannustan myös osallistumaan Miljoona roskapussia -kampanjaan, joka kiva kisa paikkakuntien välillä.

Ainakin kunnanviraston infopisteeltä saa tarroja liimattavaksi roskikseensa.