MAINOS
DIGITAALNE TURUNDUS OÜ

Suomalaisen designin helmet: nämä tavaramerkit ovat tunnettuja maailmalla


Suomalainen suunnittelu eli design on paljon muutakin kuin vain esteettisiä esineitä, jotka näyttävät kauniilta: sen muotoilussa korostuu esteettisyyden lisäksi myös käytännöllisyys. Suomalaiset suunnittelijat luovat erilaisia tuotteita, jotka ovat sekä toimivia että visuaalisesti miellyttäviä, mikä tekee niistä erinomaisia niin arkeen kuin juhlaan.

Luonto toimii tärkeänä inspiraation lähteenä suomalaiselle designille, eikä ihme, sillä meillä Suomessahan luontoa riittää. Esimerkiksi metsät, järvet ja avarat taivaat näkyvät monissa suomalaisissa muotoiluissa, kuten Marimekon tuotteissa. Materiaalit valitaan huolellisesti ja esimerkiksi puu, lasi ja metalli yhdistyvät tavalla, joka heijastaa maamme rikasta kulttuuriperintöä.

Minimalismin ja selkeyden lisäksi myös yhteisöllisyys on olennainen osa suomalaista muotoilufilosofiaa. 

Kuuluisimmat suomalaiset design-tuotemerkit niin kotimaassa kuin maailmalla

Suomalainen design on tunnettu etenkin laadustaan ja innovatiivisuudestaan ja monilla tuotemerkeillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa jopa 1900-luvun taitteeseen. Ajan saatossa suomalainen muotoilu on löytänyt tiensä myös ulkomaille ja se on saanut arvostusta ympäri maailmaa..

Alla esittelemme muutamat suomalaisen designin ikonisimmat helmet, joihin kuuluvat esimerkiksi Marimekko, Iittala ja Artek. Näitä tavaramerkkejä voit löytää esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta tai paikallisista tavarataloista.

Nämä brändit eivät ole vain suomalaisia ikoneja, vaan niiden vaikutus ulottuu globaalisti eri kulttuureihin ja erilaisille markkinoille. 

Marimekko

Armi Ratian luoma ikoninen tuotemerkki Marimekko on yksi Suomen tunnetuimmista design-tuotemerkeistä, jota myydään ympäri maailmaa jopa New Yorkia myöten. Se perustettiin vuonna 1951, ja sen juuret ovat syvällä suomalaisessa kulttuurissa.

Marimekon tunnusomaiset kuosit ovat värikkäitä ja rohkeita ja ne eivät jää keneltäkään huomaamatta. Erityisesti Unikko-kuosi on saavuttanut ikonisen aseman niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Tämä jokaiselle tuttu kukkakuosi symboloi elämäniloa ja luonnon kauneutta ja se on sattunut takuulla itse kunkin silmään ajoittain.

Marimekon tuotteet vaihtelevat vaatteista kodin sisustukseen. Marimekon tekstiilit, kuten lakanat ja tyynyt ovat kestäviä ja ajattomia, mikä tekee niistä suosittuja ympäri maailmaa. Voit löytää näitä upeita tuotteita monista sisustusliikkeistä ja tavarataloista, sekä myös esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Yksi Marimekon erityispiirteistä on sen kyky yhdistää perinteinen käsityö moderniin muotoiluun. Jokainen tuote kertoo tarinan, joka vie ostajan matkalle suomalaiseen maisemaan.

Iittala

Iittala on yksi suomalaisen designin ikonimmista brändeistä, joka perustettiin jo vuonna 1881, ja jonka juuret ulottuvat syvälle suomalaiseen käsityöperinteeseen. 

Brändi tunnetaan erityisesti lasituotteistaan, kuten maljakoista ja juomalaseista, joita saattaa löytyä jopa sinunkin hyllystäsi. Iittalan tyyli on ajaton, ja sen käyttöesineitä arvostetaan ympäri maailmaa. Korkeat laatuvaatimukset tekevät jokaisesta tuotteesta erikoisen ja hintansa arvoisen.

Yksi Iittalan tunnetuimmista sarjoista on esimerkiksi ajaton Aalto-maljakko, joka on saanut inspiraationsa luonnon muodoista. Tämä klassikko ei koskaan mene pois muodista, sillä se tuo kotiin säihkettä ja eleganssia yksinkertaisuudellaan ja kauneudellaan.

Lisäksi Iittala tekee yhteistyötä monien suunnittelijoiden kanssa, mikä rikastuttaa tuotetarjontaa jatkuvasti. Tuotteet vaihtelevat aina astioista koriste-esineisiin ja jokainen esine kertoo oman uniikin tarinansa. 

Iittalan tuotteita voi löytää esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta sekä muualta verkosta tai tavarataloista. Esimerkiksi herkulliset reseptit voi tarjoilla Iittalan astioista.

Artek

Artek on yksi suomalaista designia edustava ikoninen tavaramerkki. Se perustettiin vuonna 1935, ja sen takana ovat visionääriset suunnittelijat Alvar Aalto, Aino Aalto, Maire Gullichsen ja Nikander.

Artek tunnetaan erityisesti huonekaluistaan ja erilaisista valaisimistaan. Toisaalta esimerkiksi Aallon kuuluisa Paimio-tuoli on kuitenkin edelleen ajankohtainen. Artekin tuotteet ovat erinomainen lahja kenelle tahansa ja niitä voi löytää helposti esimerkiksi netistä.

Tämän suositun suomalaisen brändin estetiikka viehättää sekä perinteitä että modernia henkeä arvostavia asiakkaita. Materiaalivalinnat korostavat luonnonläheisyyttä: puu, metalli ja lasi ovat tavaramerkin keskiössä.

Artek ei kuitenkaan ole pelkästään suomalaisessa kontekstissa vahva, vaan se on vakiinnuttanut paikkansa myös kansainvälisellä design-kentällä.

MAINOS