Nettiklinikka starttaa helmikuussa

Kangasalan kirjastossa viime vuonna alkanut Voimaa vuosiin -projekti on poikinut uudenlaista toimintaa sekä tapahtumia, jotka ovat tulleet jäädäkseen. Hankkeen tavoitteena on ollut lisätä seniori-ikäisten hyvinvointia ja omatoimisuutta. Osana hanketta syntyi ajatus tarjota seniori-ikäisille opastusta tietoteknisten laitteiden käytössä vertaisohjaajien avulla. Senioreille suunnattujen tapahtumien ohella hankkeen yhtenä tärkeänä osana on ollut vertaisohjaajien koulutus. Vertaisohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka tarjoavat apua tietotekniikkaan liittyvissä pulmissa toisille seniori-ikäisille.

Keväällä ja syksyllä 2016 kymmenen vertaisohjaajaa antoi opastusta yli neljällekymmenelle ohjausta tarvitsevalle seniorille. Opastusta kaivattiin erityisesti erilaisten älylaitteiden käytössä.

Vertaisohjaajat jatkavat nyt samaa työtä pääkirjaston ryhmätila Supassa kokoontuvalla Nettiklinikalla keskiviikosta 22.2. alkaen. Klinikka päivystää aina keskiviikkoisin kello 10–12, eikä opastukseen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Vertaisohjaajat päivystävät pareittain, ja yhtä opastettavaa kohden aikaa on enintään tunti. Oma laite kannattaa varata mukaan, mikäli apua kaipaa älypuhelimen tai tabletin käytössä. Nettiklinikalla voi myös esittää kysymyksiä erilaisista verkkopalveluista tai tietokoneohjelmien käytöstä. Kevään viimeinen kokoontuminen pidetään keskiviikkona 26.4.