Ainakaan kunnan saunaa ei saa myydä

Sydän-Hämeen Lehden väki jalkaitui tiistaina Kuhmalahdelle. Pohjan kaupalla oli vilkas aamupäivä, sillä asiointitaksit toivat sivukylien väkeä kauppa-asioille.

”Sydärin” toimitus esitteli lukijoille uusia, sähköisiä tuotteita ja kyseli kylien kuulumisia. Yksi puheenaihe nousi ylitse muiden: kunnan kiinteistöjen kauppaaminen.

Kaikki kuhmalahtelaiset olivat yhtä mieltä siitä, ettei ainakaan kunnan saunaa pitäisi pistää myyntiin.  Sen mukana menetettäisiin paljon aktiivisuutta ja tapahtumia, sillä sauna toimii kesät talvet monenlaisten tilaisuuksien tukikohtana. Muillakin kiinteistöillä on runsaasti käyttöä, eivätkä ylläpitokustannukset voi olla kovin suuret.

Kuhmalahtelaiset surivat etukäteen, missä nuorten kerhot kokoontuvat, jos kirkonkylän vanha koulu menetetään. Kerho vetää nuoria hyvin biljardipöydän ja muiden harrastusten pariin. Jos se siirtyisi esimerkiksi päiväkodille, nuoria ei enää saataisi samalla tavalla liikkeelle.

Pohjan suunnalla ihmetystä herätti esimerkiksi vanhan terveystalon myyminen. Se on nykyisin täynnä vuokralaisia, eivätkä ylläpitokustannukset voi olla kovin suuret, sillä Kuhmalahti remontoi rakennuksen viimeisinä vuosinaan.

Muuten talvi on rauhallista aikaa Kuhmalahden kylillä. Vakituisten asukkaiden lisäksi Pohjan kaupalla poikkesi useampikin vapaa-ajan asukas, joka viihtyy Kuhmalahdella suuren osan vuotta.

Kalamiehet iloitsivat alkuvuoden suojapäivistä, jotka sulattivat eristävää lumikerrosta sen verran, että jäiden päälle syntynyt sohjo jäätyi ja järvillä pääsee paremmin kulkemaan.

Torstaina Sydän-Hämeen Lehden kyläkiertue jatkuu Luopioisissa. Liekissä voi maksaa kello 10–12 tilauslaskun, tutustua sähköisiin tuotteisiin sekä hörpätä kuulumisten vaihtamisen lomassa kahvit.

 

Kommentointi on suljettu.