Lumilautailijat ratkovat pujottelumestaruudet Sappeessa

Aitoolainen Simo Järvensivu jahtaa sunnuntaina Suomen mestaruutta Sappeen kotirinteissä.

Sappeen kisakausi huipentuu sunnuntaina lumilautailun SM-kisaan. Rinteissä kilpaillaan sekä paripujottelun että parisuurpujottelun Suomen mestaruuksista.

Parikisa alkaa aikalaskuilla, joiden tulosten mukaan kilpailijat laitetaan kaavioon. Sen jälkeen lautailijat lähtevät radalle pareittain, ja vain voittaja jatkaa kisassa. Yleisöystävällinen kisa huipentuu finaaliin, jossa päivän nopeimmat laskijat ratkaisevat mestaruuden. Paripujottelu alkaa aikalaskuilla sunnuntaina 8.4. kello 10.45 ja parisuurpujottelu kello 13.30.

Kisan järjestäjiin ja ennakkosuosikkeihin kuuluu aitoolainen Simo Järvensivu. Viime vuonna hän otti hopeaa molemmissa lajeissa. Mestaruudet vei tamperelainen Mikko Nuuttila, joka on kiertänyt myös lajin arvokisoissa.

Sappeen hiihtokoulussa laskijoita opettava Järvensivu on kerännyt menestystä myös hiihdonopettajien kisoissa. Moninkertainen Suomen mestari on ollut MM-kisoissa parhaimmillaan viides.

Sappeen rinteet ovat auki 15. huhtikuuta saakka. Päätösviikonlopuksi Hans Kestilä ja Joel Lahti pistävät Iso-Streetin uusiksi. Luvassa on erilaisia kurveja ja vaihtelua normaaleihin reileihin ja presseihin. Isommatkin hyppyrit on tarkoitus muokata uudenlaisiksi.

– Yleensä hyppyreihin tullaan aika suoralla linjalla, ja ne sijaitsevat suorassa linjassa peräkkäin.  Päätösviikonlopuksi teemme vinottaisia, sivuttaisia ja risteäviä linjoja enemmän, Hans Kestilä kertoo.

Kestilä ja Lahti saavat rinnekoneet käyttöönsä kolmeksi päiväksi ennen päätösviikonloppua. Rinteissä tunnelmaa nostattaa juontaja Paulus Ähtävä.

Simo Järvensivu ottaa tuntumaa Sappeen kisarinteeseen.