Astiakaapilla tehtiin vahdinvaihto

Syrjänharjun maatalousnaiset vaihtoivat vuoden alussa astiakaapin avaimen Terhi Kallion taskusta Tiina Alhoselle, joka siis tästä lähtein

Syrjänharjun maatalousnaiset teettivät itse lukolliset astiakaapit Nuijalle säilytyshuoneeseen. Vuoden alusta alkaen avaimet ja vuokrausvastuu siirtyivät Terhi Kalliolta Tiina Alhosen (vasemmalla) haltuun.

huolehtii yhdistyksen vuokrattavasta astiastosta.

Uutinen on isompi kuin miltä kuulostaa, sillä astiat auttavat joka vuosi monien ihmisten juhlajärjestelyjä. Niihin kuuluu ruoka-astiasto, salaattilautaset, jälkiruokamaljat, lasikannut juomille, kahviastiasto, samppanjalasit ja kahvinkeittimet sekä aterimet.

Kalustoa riittää vähintään 250 hengelle, joten ne voivat pelastaa vaikkapa suuren sukukokouksen. Ylioppilas- ja rippijuhlapäivinä astioita riittää yleensä usealle vuokraajalle, joten niitä kannattaa kysyä, vaikka naapurilla olisi jo varaus. Vuokrattavat astiat ovat Nuijalla säilössä. Lukolliset kaapit yhdistys on teettänyt itse.

– Aikaisemmin säilytimme näitä kylmässä tilassa, josta niiden ottaminen oli talviaikana ikävää ja hankalaa. On paljon helpompi käsitellä astioita, jotka ovat kaapissa lämpimässä huoneessa, yhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja Lea Hollo kertoo.

Astioiden vuokraajat hakevat astiat itse Nuijalta ja palauttavat ne puhtaiksi tiskattuina sovittuun aikaan.

– Astiat ovat yllättävän painavia. Jos on vaikeuksia kantaa, kannattaa ottaa mukaan auttaja, Terhi Kallio vinkkaa.

Vuokrattavia astioita voi tiedustella soittamalla Tiina Alhosen numeroon (040 7272631).

Lea Hollo on Syrjänharjun maatalousnaisten pitkäaikainen rahastonhoitaja ja sihteeri. Vuokrattavat astiat ovat tulleet vuosikymmenien aikana hyvin tutuiksi.