Liisa Anttila voittoon Jämillä

Liisa Anttila nousi Jämillä korkeimmalle korokkeelle ja pokkasi koko kilpailun voiton lisäksi myös kirimaalin voitosta jaetun rahapalkinnon. Jämijärven ladut sopivat Anttilalle, sillä tänä talvena hän on ehtinyt ottaa samoissa maisemissa hiihdon ja hiihtosuunnistuksen Suomen mestaruusen.

Liisa Anttila voitti lauantaina Jämillä käydyn Jämi42-Skin naisten sarjan. Anttila jätti toiseksi jäänyttä Piia Niemistä 42 kilometrin matkalla yli puolitoista minuuttia. Kolmanneksi hiihti Suvi Karjaluoto, joka hävisi kakkossijan Niemiselle vain sekunnilla.

Anttila pokkasi voitostaan tuhannen euron rahapalkinnon. Viikonlopun palkintosaalista kasvatti myös 21 kilometrin kohdalla kuitattu kirimaalin voitto.

Liisa Anttilalle Jämin maastot ovat käyneet kuukauden sisällä tutuiksi, sillä nainen hiihti samoilla laduilla mestariksi myös tammikuisissa SM-hiihdoissa ja hiihtosuunnistuksen SM-kisoissa helmikuun alussa.

 

Pälkäneläiset kiristivät tahtia viime vuodesta

Jämi42-Ski on täysverisen hiihtokilpailun lisäksi myös oiva tapahtuma kuntohiihtäjille. Ladulla nähtiinkin kärkipään menijöiden jälkeen suuri joukko kuntoilijoita, jotka halusivat nauttia hyvin järjestetystä tapahtumasta.

Jämi42-Ski nivoutuu myös yhdeksi osakilpailuksi Jämi147-Triplaan, jonka muina kilpailutapahtumina ovat elokuussa poljettava Jämi84-Mtb ja syyskuun alussa juostava Jämi21-XC-run.

Pälkäneeltä triplaa ovat suorittamassa Varalan Hiihtoklubia edustava Hannu Ilonen ja Varalan Maratonklubin Petri Berg ja Noora Berg.

Ilonen ja Petri Berg hiihtivät Jämillä samaa tahtia ja saapuivat miesten sarjassa maaliin ajassa 2.36. Noora Berg kellotti naisten sarjassa ajan 2.53 ja pääsi kirkkaasti kahdenkymmenen parhaan sakkiin yli 50 osallistujan joukossa.

Pälkäneläiskolmikko onnistui hiihdossa hyvin, sillä jokainen sai nipistettyä pois useamman minuutin viimevuotisista ajoistaan..

 

Kuhmalahtelainen Juha Hokka tankkasi energiavarastojaan 42 kilometrin hiihtourakan jälkeen maalialueella.

Kuhmalahti triplasi

Kuhmalahden Kisa kolminkertaisti osallistujamääränsä viime vuodesta tämän vuoden Jämi42-Skihin.

Juha Hokka ja Sakari Hinkkala hiihtivät täyden 42 kilometrin matkan. Hinkkalan loppuaika oli odotettua parempi 3.07. Hokka hiihti minuutilleen saman ajan (3.21) kuin edellisenä vuonna Jämillä. Miehillä on tähtäimessä myös koko Jämin triplan suorittaminen.

Kisan kolmannesta suorituksesta vastasi Tiina Keino, joka hiihti kilpailussa puolimatkan, 21 kilometriä. Sillä sai kuitattua ensimmäisen osasuorituksen Jämin puolikkaaseen triplaan.