Tavaroiden lisäksi jatkossa myös palveluja

Kristiina Korppi ulkoiluttaa malamuuttejaan ajeluttamalla. Aktiivinen nainen ehtii työn ja opiskelujen lisäksi toimia myös Alaskanmalamuuttiyhdistyksen jalostustoimikunnan puheenjohtajana. Kuvassa ajelulla myös Korpin tytär Sara Ahonen.

Pälkäneläisen LemmikkiLaineen yrittäjillä riittää visioita. Lemmikkieläintarvikkeita internetissä myyvä yritys tähtää nimittäin moneen muuhunkin suuntaan.

– Tarkoituksemme on tarjota jatkossa myös erilaisia palveluja, esimerkiksi koirien tottelevaisuuskursseja arjen tilanteisiin sekä ratkaisuja ja vinkkejä ongelmakoirien käyttäytymiseen. Tulemme toivottavasti järjestämään lisäksi näyttelymatkoja siten, että kuljetamme ja viemme koiria näyttelyihin ikään kuin omistajan puolesta, yrittäjä Kristiina Korppi kertoo.

LemmikkiLaine aloitti paperilla toimintansa viime keväänä, mutta vasta nyt firman toiminta on alkamassa pyöriä täydellä teholla.

– Olemme rakentaneet viime keväästä asti taloa Pälkäneelle, joten aika on ollut vähintäänkin kortilla, Korppi naurahtaa.

Kristiina Korppi vetää firmaa yhdessä miehensä Mikan kanssa. Mika Korppi tuli mukaan yrityksen toimintaan syksyllä, kun Kristiinan kanssa siinä alun perin ollut henkilö päätti jättää firman.

– Meillä oli pieniä erimielisyyksiä siitä, mihin suuntaan yrityksen toimintaa halutaan kehittää, Kristiina Korppi kuittaa taustat osakkeenomistajavaihdoksen takana.

LemmikkiLaineen valikoimiin kuuluu kissojen, koirien ja hevosten hoito- sekä ruokatarvikkeita. Nettikaupasta on mahdollista tilata yli kolmea sataa tuotetta koirien talutushihnoista kissojen ruokakuppeihin ja hevosten riimuihin ja suitsiin. Tarjolle pyritään saamaan myös sellaisia erikoistavaroita, joita ei muualta Suomesta juuri saa. Tällaisia ovat esimerkiksi potkupyörät, joiden kanssa voi ajaa koiralla.

– Potkupyörällä voi vedättää 1–2 koiraa, ja niitä voi käyttää hyväksi koiran ulkoilutuksessa ja treenaamisessa. Kaupastamme saa myös vuokrata potkupyöriä, jos haluaa kokeilla niitä ennen lopullista ostopäätöstä. Haluamme muutenkin erottua valtaketjuista siinä, että meiltä saa tuotteita, jotka ovat jollakin tavalla yksilöllisiä tai muuten massasta erottuvia, Korppi mainitsee.

 

Ekologisuus tavoitteena

Pälkäneläisyrityksen valikoima hahmottui pitkälti viimekeväisellä messumatkalla Saksan Nürnbergissä. Interzoo-messuilla oli tarjolla kasapäin ideoita, ja tavarantoimittajilta pääsi kysymään asioista suoraan ilman turhia välikäsiä. Saksasta Kristiina Korppi bongasi esimerkiksi föönin, jonka käyttö oli suorastaan mukavaa.

– Trimmauksessa käytettävät föönit ovat yleensä niin kovaäänisiä, että ihan pahaa tekee. Tämän kyseisen ranskalaisvalmistajan fööni on jopa hiljainen, mutta sillä saa silti hyvää jälkeä, hän vertaa.

Vaikka Saksan messuilta saikin hyviä ideoita ja tuotevalikoimaa rajattua muutaman päivän aikana, nettikaupan nykyinen tuotevalikoima on toki pitkän työn tulos.

– Kun on ensin saanut valittua, mitä tuotteita haluaa kauppaansa, niin täytyy vielä sopia siitä, miten ne käytännössä saadaan varastoomme Lempäälään. Siinä riittää rutkasti hommaa, mutta sitähän yrittäjän työ on.

Kristiina Korppi haluaa jatkossa viedä toimintaa entistä ekologisempaan suuntaan. Hän kertoo, että toivottavasti jo lähiaikoina yrityksen valikoimiin saapuvat kierrätysmateriaaleista tehdyt tavarat, esimerkiksi koirien pannat, remmit, pedit, ruokakupit ja lelut.

Verkossa toimiva yritys tarjoaa paikallistakin myymälätoimintaa. Suoraan yrityksestä paikalliset voivat noutaa hevosten rehua ja pakastelihaa eläimille.

– Toki lähialueella asuvat ihmisset voivat sovittaessa noutaa verkkokaupassa tehdytkin ostokset suoraan meiltä, Kristiina Korppi lisää.

 

Eläinrakas ehtii moneen

Korpit muuttivat Pälkäneelle syksyllä Kangasalta. Lasten koulunkäynti järjestyi kätevästi Kostian koululta.

– Saimme tontin myös Tampereen Viitapohjasta, mutta lasten kannalta Pälkäne oli parempi ratkaisu. Kulkeminen esimerkiksi bussilla Pälkäneeltä on helpompaa kuin Viitapohjasta.

Perheen uuden talon pihassa on sopivasti tilaa lemmikeille, joita löytyykin mittava määrä. Perheellä on kahdeksan Alaskanmalamuuttia, jotka asuvat ulkona. Ulkokoirien lisäksi sisällä talossa asuu neljä koiraa, kolme Lapinkoiraa ja yksi saluki-rotuinen vinttikoira. Ulkotallissa asustaa kaksi hevosta. Perheen lemmikkirepertuaariin kuuluvat myös kissa, kani ja hamsteri.

– Olin 11-vuotias kun sain ensimmäisen koirani. Innostus koiriin ja eläimiin ei ole vuosien varrella hiipunut lainkaan. Päinvastoin, eläinhulluus on tainnut vain kasvaa. Kai meillä olisi lampaitakin, jos pihassamme vain olisi navetta, Kristiina Korppi naurahtaa.

Eläintarvikekaupan pitämiseen pitkä omakohtainen kokemus lemmikeistä antaa hyvän pohjan. Kristiina Korppi sanookin, että monet – ellei lähes kaikki – myyntiin tulevat tuotteet testataan ensimmäisenä omilla lemmikeillä.

– Esimerkiksi eri koiraroduilla on hieman erilaisia mieltymyksiä ja vaatimuksia ruoan suhteen. Näistä on yrittäjänä hyvä olla tietoinen.

Kristiina Korppi ehtii yritystoiminnan ohella myös opiskella. Hän opiskelee Osaran maaseutuopetusyksikössä Hämeenkyrössä ympäristöneuvojaksi.

– Opiskelen aikuisopetuspuolella, joten yrittäminen ja opiskelu on mahdollista yhdistää, Korppi lisää.