Kangasalan Kemikalio juhlistaa 20-vuotissyntymäpäiviään monin tapahtumin

Naistenpäivästä se alkaa, nimittäin Kangasalan Kemikalion kahden ja puolen viikon mittainen tapahtumakimara, joka juhlistaa kemikalion 20-vuotista taivalta.

– Tai kemikaliohan on ollut tässä samassa paikassa yli 40 vuotta, mutta minä tulin yrittäjäksi 20 vuotta sitten, Annukka Lintulahti selventää.

Joka tapauksessa juhlakausi startataan perjantaina 8.3 Amar ja Vogue -merkin sukkahousuesittelyllä. Seuraavana maanantaina esitellään Korukolmion koruja ja perjantaina leivoskahvitellaan. Maanantaina 18.3 kemikaliossa pääsee tapaamaan ”meikkiguru”  Ilkka Ruotsalaista, joka antaa meikkivinkkejä ja jonka meikattavaksi pääsee varaamalla vuoron Lintulahdelta.

– Torstaina sitten vietetään tuoksucocktail-iltaa kahvila-ravintola Tilisanssissa jonne saapuu Karl Larkin tuoksukonsulentti kertomaan tuoksujen maailmasta. Tähänkin iltaan toivon ilmoittautumisia, jotta tiedän kuinka paljon varata syötäviä.

 

Paljon muutoksia

Vaikka yrittäjän arki on toisinaan melkoista uurastamista, on Lintulahti työssä, josta hän on aina haaveillut.

– Pienestä pitäen halusin oman kaupan. Se oli unelmani.

Pankkimaailman ja Oriflamen aluejohtajana työskentelyn jälkeen Lintulahti toteutti unelmansa ja osti Kangasalan Kemikalion.

20 vuotta on tuonut muutoksia niin kauneudenhoitoalalle kuin Lintulahden luotsaamaan liikkeeseenkin.

– Jos miettii ihan meikkejä, niin meikkityyli on muuttunut pehmeämmäksi. Enää ei haeta erikoisuuksia tai pyritä niin suureen radikaaliuteen kuin ennen. Ja tietenkin tälläkin alalla valikoima on laajentunut paljon 2000-luvulle tultaessa, Lintulahti toteaa.

Varsin suuri muutos on tapahtunut ihonhoidollisella puolella, kun hoitavien voiteiden ja seerumien määrä on kasvanut. Samalla hoidollisuus on siirtynyt esimerkiksi meikkivoiteiden ominaisuudeksi.

– Paljon on kehitetty uusia tuotteita pohjoisen ilmastossa elävien iholle. Meillä voiteet joudutaan vaihtamaan tuhdimpiin usein jo lokakuussa, kun patterit pannaan päälle ja huoneilma kuivuu.

Kuivan ihon ongelmista Lintulahdelta kysytäänkin paljon.

– Annan myös vinkkejä meikkaamiseen, jos asiakas niin haluaa. Ja meikkasinpa minä muutaman kunnallisvaaliehdokkaankin kuvaa varten, Lintulahti naurahtaa.