Vekenfix siirtyi Talafixin kanssa samaan kiinteistöön – ”Keskitymme omiin bisneksiimme”

Markku Laaninen osti tilat Takojantie 8:sta kiinteistöyhtiöltä, jossa Veikko Leeve on mukana. Leeven yritys Vekenfix on vienyt liiketoimintansa Talafixin tiloihin Mälkilään. Laaninen aikoo vuokrata tiloja eteenpäin.

Kiinteistöyhtiö, jossa Veikko Leeve on ollut mukana, on myynyt Takojantie 8:n tilansa Markku Laaniselle. Jo muutaman vuoden ajan tiloille on etsitty ostajaa. Leeven yritys on vienyt oman liiketoimintansa Talafixin tiloihin Mälkilään. Hänen yrityksensä ehtivät toimia Takojantiellä 12 vuoden ajan.

– Meillä ei enää ollut tilalle käyttöä, ja saimme sen nyt onneksi myytyä yrittäjälle, joka pystyy tiloja paremmin hyödyntämään. Tavallaan poistun ehkä nyt työelämään liittyviltä alkujuuriltani. No, ehkä joskus vielä palaan, Veikko Leeve naurahtaa.

Hän aloitti 12-vuotiaana silkkipainon väripurkkien pesun siellä. Hänen vanhempansa Yrjö Leeve ja Tellervo Mäenpää perustivat Veikka-neuleen aikanaan Pälkäneelle ja tekivät Vendistä tunnetun.

Vaikka teippaukseen keskittyvä yritys nyt siirtyy Talafixin tiloihin, molemmat yritykset keskittyvät omaan liiketoimintaansa.

Yhteistyötä ehkä joskus

Leeve ei kiellä, etteikö synergiamahdollisuuksia voisi kahdella yrityksellä joskus olla, mutta niiden aika ei ole ainakaan nyt.

– Emme vielä ole ehtineet keskustella Saku Talan kanssa, ehkä jotakin kerrottavaa voi myöhemmin olla. Mutta katsotaan rauhassa.

Veikko Leeve on sittemmin opiskellut itselleen sähkö- ja automaatioasentajan koulutuksen, mistä on hyötyä tulevaisuuden töissä.

Turvamerkintäteippaukset ovat lisääntyneet jatkuvasti yritysten parantaessa hygieniaturvallisuutta.

– Vanhoja valomainoksia leditetään entistä enemmän. Myös myymälämainonnassa siirrytään sisämainoksissa valaistuihin mainoksiin. Tämä osaaminen on minulla koulutuksen myötä nyt paremmin hanskassa, Veikko Leeve miettii.

Tarkoitus vuokrata

Hallitilat Takojantieltä ostanut sähkötöihin keskittynyt Laaninen yhtiöiden Markku Laaninen toteaa, että tulipahan ostettua 1400 neliötä tilaa. Hänellä on tarkoitus jakaa hallitilaa pienempiin osiin ja vuokrata eteenpäin.

– Joskus keväällä alan enemmän fiksata paikkoja kuntoon.

Laaninen toteaa tilojen soveltuvan monenlaisiin tarpeisiin. Niistä voi pilkkoa 50–200 neliön tiloja, ainakin 5–9 erillistä tilaa saa tarvittaessa käyttöön. Toki jollekin isommalle toimijalle voi tulla suurempikin tila tarpeeseen.

– Nyt on hyvä hetki kysellä, niin tehdään sellainen, mikä halutaan, Markku Laaninen vinkkaa.

Hallitilat Takojantieltä ostanut sähkötöihin keskittynyt Laaninen yhtiöiden Markku Laaninen toteaa, että tulipahan ostettua 1400 neliötä tilaa. Hänellä on tarkoitus jakaa hallitilaa pienempiin osiin ja vuokrata eteenpäin.