Antti Itkonen otti värisuoran

 

Antti Itkonen voitti Tampere-cupin pyykkipoikaottelun, ja otti lisäksi hopeaa erikoistekniikkapotkusta ja pronssia liikesarjoista.

Aitoon Taekwon-Don Antti Itkonen saalisti kaikenvärisiä mitaleita taekwondon kevätkauden päättäneessä Tampere-cupissa. Alle 130-senttisten sarjassa kilpaileva Itkonen voitti pyykkipojan ryöstön. Finaali oli tiukka ja jännittävä, sillä se ratkesi Itkosen eduksi vasta jatkoajan jälkeen. Itkonen täydensi päivänsä erikoistekniikkapotkun hopealla ja liikesarjojen pronssilla.

Mitalit eivät irronneet helpolla, sillä Tampereen kisassa oli mukana 180 kilpailijaa eri puolilta maata. Itkosen lisäksi Aitoon Taekwon-Don kuusihenkisestä joukkueesta kolmen parhaan joukkoon selvisivät Oliver Davidsson sekä Elias ja Akusti Naulapää.

Oliver Davidsson voitti sarjansa ottelut ja otti erikoistekniikoissa hopeaa. Lisäksi hän oli mukana liikesarjakilpailussa, mutta siinä ei tällä kertaa tullut menestystä.

Maan huippuihin ylemmissä värivöissä lukeutuva Akusti Naulapää otti myös kaksi mitalia. Tampereen kisoista irtosi alle 58-kiloisten sarjan otteluhopeaa ja liikesarjapronssia. Liikesarjoissa kilpailijat joutuivat poikkeuksellisen koville, sillä mitaleille saakka selvitäkseen matolla piti käydä viisi kertaa. Pitkät ja vaativat sarjat imivät voimat niin, että viimeisissä suorituksissa alkoi tulla virheitä.

Elias Naulapää puolestaan pärjäsi erikoistekniikoissa. Lajin voittanut Naulapää oli mukana myös otteluissa ja liikesarjoissa, mutta tie nousi pystyyn ennen sijoitusotteluita.

Olivia Davidsson putosi viimeisessä hypyssä erikoistekniikkakisan mitaleilta ja jäi sijoille 4–5. Saska Gröndahlin kisareissu jäi opintomatkaksi, sillä hän ei edennyt ensimmäisestä ottelusta jatkoon.

 

Leiri ja vyökokeet ennen kesätaukoa

Ennen kesätaukoa monet taekwondon harrastajat yrittävät vielä kohennella vyöarvojaan. Vyökokeiden lisäksi muutama juniori lähtee toukokuun alussa järjestettävälle juniorileirille.

Taekwondon periaatteisiin kuuluu myös tervehenkisten ja -päisten kansalaisten kasvattaminen. Kasvatustyötä tehdään salia laajemmalla reviirillä, sillä Aitoon Taekwon-Do jakaa neljällä alakoululla stipendit esimerkillisesti käyttäytyville ja yrittäville nuorille. Talvella Nuori Suomi -sinetin saanut seura lahjoittaa stipendit Kostian, Aitoon, Kirkonkylän ja Rautajärven kouluille.

– Stipendin saajien ei tarvitse olla taekwondon harrastajia, vaan riittää että he ovat reippaita lapsia, jotka käyttäytyvät lajin arvojen mukaisesti sekä koulussa että muussa elämässä, Aitoon Taekwon-Don puheenjohtaja Ilkka Naulapää kertoo.

Aitoon Taekwon-Don kirkkain tähti on moninkertainen arvokisamitalisti Sami Koskela. Erikoistekniikkamurskauksen erikoismies on mukana toukokuussa Ruotsissa käytävissä EM-kisoissa. Koskela hioo parhaillaan kisahyppyjään kuntoon ja vahvistaa rystysiään voimamurskauskisaa varten.