Pälkäneelläkin on koirapuisto, joka tosin on jäänyt melko vähäiselle hoidolle

– Kuinka moni tietää, että Pälkäneellä on koirapuisto, kyseltiin paikallisessa someryhmässä keskiviikkona.

Käsi pystyyn: Sydän-Hämeen Lehden toimituksen väestä kenelläkään ei muistunut mieleen, että Taustista tosiaan löytyy koirapuisto. Aiemmin tällä viikolla ehdimme uutisoida, että Sydän-Hämeen ensimmäistä koirapuistoa suunnitellaan Kangasalan Vatialaan.

Niinpä torstaina oli otettava suunta kohti Taustia ja koirapuistoa. Ja totta, Onkkaalantien ja jääkiekkokaukalon välisellä alueella on aidattu alue, jolla koiran voi päästää vapaaksi. Hieman hoitamattoman näköiseen puistoon pääsee kulkemaan portin kautta. Aita näyttää melko matalalta, joten kovin isoa koiraa siellä tuskin voi päästää vapaaksi. Alue ei ole suurensuuri, mutta kyllä siellä koira juoksemaan mahtuu.

Taustin koirapuisto sijaitsee Onkkaalantien ja Taustin jääkiekkokaukalon välisellä alueella.

Pälkäneen ympäristönsuojelusihteeri Elina Heinonen muistelee kuulleensa, että koirapuisto olisi aikanaan toteutettu pääasiassa talkoovoimin, kunnan pienellä avustuksella.

Kunnan internetsivuilta ei löydy mitään mainintaa kyseisestä puistosta. Voisiko kunta kenties ottaa enemmän koppia puiston hoidosta ja ylläpidosta, sijaitseehan puisto kuitenkin kunnan mailla?

– Koirapuistoissa yleinen periaate on, että käyttäjät ylläpitävät aluetta. Hoidosta kantaa toki perimmäisen vastuun se taho, joka maat omistaa, Pälkäneen kaavoitusinsinööri Elina Joutsen muotoilee.

Taustin koirapuistossa oli hiljaista torstaina aamupäivällä.

Jaossa koirankakkaroskistarroja

Pälkäneen kunta jakaa ilmaisia koirankakkaroskistarroja tänä keväänä. Tarroja on ensimmäisessä vaiheessa hankittu 500 kappaletta jaettavaksi halukkaille kuntalaisille.

Kunnanvirasto on koronaepidemian vuoksi nyt kiinni, joten tarroja voi kiinniolon aikana noutaa Luopioisten Pytingiltä, Pälkäneen K- Supermarketista ja K-Market Järvikansasta Luopioisista.

– Tarran voi liimata omaan roskikseen merkiksi siitä, että sinne voi tiputtaa solmitun koirankakkapussin. Taloyhtiön roskikseen ei saa liimata tarroja ilman taloyhtiön hallituksen suostumusta, Elina Heinonen kertoo.

 

Lue myös:

Sydän-Hämeen ensimmäinen koirapuisto sijoittumassa Kangasalle ja Vatialaan

 


Kommentointi on suljettu.