Idea tienvarsikyltistä lähti asiakkaan kommentista

Idea kyläkeskuksen palveluiden mainostamisesta lähti Luopioisten yrittäjien puheenjohtajan Sari Päätalon mukaan asiakkaan kommentista. Kyltin toteuttamiseen osallistui iso joukko yrittäjiä. Kuva: Sari Päätalo.

Luopioisten yrittäjät ovat toteuttaneet Luopioisten lähipalvelut -kyltin tielle 322. Idea kyläkeskuksen palveluiden mainostamisesta lähti Luopioisten yrittäjien puheenjohtajan Sari Päätalon mukaan asiakkaan kommentista. Asiakas oli todennut K-market Järvikansan kauppiaalle Nina Hannoselle, että oli kolmen vuoden ajan käynyt Sappeessa, mutta vasta hiljattain löytänyt itse Luopioisiin.

– Tästä meille heräsi ajatus, että pitää toimia. Saimme myös ST1 mukaan projektiin, Sari Päätalo sanoo.

Tienvarsimainonnan lupahakemuksen vastaanottanutta Pirkanmaan ely-keskuksen virkailijaa Päätalo muistelee lämmöllä.

– Hän antoi mainion vinkin: ”Tehkää isompi!”, ja niinhän me tehtiin.

Kyltille vahvat
perusteet

Päätalo perusteli ST1:lle, miten paljon lähipalveluita alueella on muun muassa kauppoineen, pankkeineen, apteekkeineen, ravintoloineen ja hyvinvointi- ja terveysalan yrityksineen. Lisäksi Muodonmuutoksia ry järjestää Mikkolan pihapiirissä taidenäyttelyitä ja kirjakahviloita. Luopioisten kesätori torstaisin ja lauantaisin on koko kylän kohtauspaikka ja houkuttelee kävijöitä muualtakin maakunnasta, kuten myös liikuntapuiston frisbeegolfrata.

Sappeen alueella on vuositasolla noin 100 000 kävijää. Viime kesänä alueelle rakennettiin Pirkanmaan suurin seikkailupuisto. Sappeessa on myös vuoden 2021 Bike Park ja hiihtokoulu.

– Nykyinen liikennemäärä tiellä 322 on Pirkanmaan ely-keskuksen mukaan lähes 2000 autoa vuorokaudessa, ja määrä tulee lisääntymään.

Elinvoima
lisääntyy

Tavoitteena on saada yhä useampi Sappeen-kävijä ja ohikulkija pysähtymään Luopioisissa, käyttämään palveluja ja jättämään euroja yritysten ja kunnan kassaan. Luopioisten alueen elin-, pito- ja vetovoimaa pyritään entisestään lisäämään.

Pälkäneen tilinpäätöksissä 2019–2020 Luopioisten kylän muuttovoitto on +38, kun koko kunnan väestö on vähentynyt neljällä.

– Olemme hyvin ylpeitä Luopioisten ja Kukkian kylien yhteisöllisyydestä sekä lukuisista kyläaktiiveista, jotka väsymättä tekevät työtä koko kunnan hyväksi, Sari Päätalo toteaa kaikkien yrittäjien suulla.

Kyltti toteutui usean yrittäjän yhteistyöllä. Se sijaitsee Matti Ruljan mailla.

Kyltti toteutui usean yrittäjän yhteistyöllä. Se sijaitsee Matti Ruljan mailla. Kuva: Sari Päätalo.
Luopioisten yrittäjät toteuttivat Luopioisten lähipalvelut -kyltin tielle 322. Kuva: Sari Päätalo.