Liigakauden tähänastiset kohokohdat ja arviot pudotuspeleistä – äänessä Tapparan Topi Rönni ja Ilveksen Miro Nalli

Pälkäneen ja Tapparan Topi Rönni sekä Sahalahden ja Ilveksen Miro Nalli vetävät yhteen liigakautta ja alkavia pudotuspelejä.

Pääsääntöisesti A-junioreissa kiekkoillut Topi Rönni ehti runkosarjassa kerätä otteluja sekä Liigasta että CHL:stä. Ensimmäinen liigamaalikin syntyi tällä kaudella. Huhtikuussa Rönnillä saattaa olla edessä nuorten MM-kisat.

”Tapparan nostan korkealle, ja siirtorajalla vahvistunut Ilves pitää nostaa esiin myös”

Kuka: Topi Rönni

Seura: Tappara

Tausta: #31, laita-/keskushyökkääjä, 17 vuotta, Pälkäne

Kauden kohokohta: Ensimmäisen liigamaalin Raksilassa Kärppiä vastaan varmaan tulee muistamaan aina.

Liigauran tähtihetki: Ensimmäinen peli, joka oli Jukureita vastaan. Eniten varmaan jännitti siinä vaiheessa, kun lähti kotoa hallille. Jännitys hävisi kyllä, kun pääsi kentälle. Kun pelejä on tullut lisää, sitä ei ole tullut ajateltua pitkään aikaan.

Pelaajana pudotuspeleissä: On hyvin mahdollista, että liigan pudotuspelit jäävät minulta vielä kokematta, kun liigajoukkueeseen tuli lisää pelaajia ja sairastupaa saatiin tyhjemmäksi. Hakametsässä pelattavissa U20-joukkueen pudotuspeleissä olen tällä hetkellä vahvasti mukana, ”ylös” liigajoukkueen matkaan lähden jos pyydetään.

Tappara pudotuspeleissä: Paineita varmaan tulee sekä faneilta että medialta, ja onhan Tappara ennakkosuosikki runkosarjan voiton jälkeen. Näistä pitää silti osata nauttia. Pudotuspeleissä on aina omanlaisena jännite, mutta ei niitä otteluita pidä ajatella muuna kuin yksittäisenä lätkämatsina.

Ilves pudotuspeleissä: Olisihan se upeaa päästä pelaamaan Ilvestä vastaan ”pleijareissa”, varmasti olisi halli täynnä joka pelissä. U20-peleissä kohtaaminen ei ole mahdollista, koska Ilves pelaa alempaa jatkosarjaa.

Vahvimmat mestarisuosikit: Tapparan nostan korkealle, ja siirtorajalla vahvistunut Ilves pitää nostaa esiin myös. Ja kyllähän runkosarjassa toiseksi sijoittunut Jukurit on kuitenkin ollut kovassa nosteessa melkeinpä koko ajan.

 

Miro Nalli on pelannut sekä laita- että keskushyökkääjänä. 13 tehopisteen lisäksi tilille on kertynyt iso määrä vastustajan laukausten peittämisiä. Kuva: Timo Koistinen.

”Unelmatilanne olisi pelata finaalissa Tapparaa vastaan”

Kuka: Miro Nalli

Seura: Ilves

Tausta: #71, laitahyökkääjä, 23 vuotta, Sahalahti

Kauden kohokohta: Pakko sanoa kaksi, eli Hakametsän viimeinen ja Nokia-areenan ensimmäinen peli.

Liigauran tähtihetki: Ensimmäinen maali Sportia vastaan oli hieno, mutta kyllä liigauran paras hetki on ollut Tapparaa vastaan pelattu paikallispeli, jossa pääsi ensimmäistä kertaa pukemaan Ilveksen paidan päälle.

Pelaajana pudotuspeleissä: Odottavin mielin pudotuspeleihin! Viime vuonna pääsin pelaamaan ensimmäiset pudotuspelit liigassa, mutta silloin ei saanut ottaa yleisöä halliin. Täydessä hienoudessaan en pudotuspelejä ole siis vielä päässyt pelaamaan, sopivan hyvä kutina ja jännitys on siis päällä.

Ilves pudotuspeleissä: Joka joukkueen tavoitteena varmasti on edetä päätyyn asti, niin meilläkin. Mielestäni meillä on realistisesti hyvät mahdollisuudet ottaa vaadittavat 12 voittoa. Meillä on taitava ja tehokas hyökkäysosasto,  puolustus täytyy saada toimimaan.

Tappara pudotuspeleissä: Ihan unelmatilanne olisi pelata finaalissa Tapparaa vastaan, se olisi iso juttu sekä Tampereelle että liigalle. En näe sitä mahdottomana, mutta ensin siinä on molempien se kahdeksan voittoa napattava.

Vahvimmat mestarisuosikit: Sen verran kotiin päin vedän, että kyllä nostan meidät ja naapurin laadukkaan ja rutinoituneen joukkueen. Tapparan Pohjosen Vellun kanssa kun juteltiin pari viikkoa sitten, puhuttiin että nyt ei tavata ennen kuin sitten finaaleissa.