Juha Salminen voitti EM-pronssia ja teki samalla uransa parhaan suorituksen: ”Viisitoista vuotta olen jahdannut mitalia EM-kisoista”

Juha Salminen vääntämässä kättä EM-kisoissa Puolan Adrian Jusiakin kanssa. Kuva: armpower.net

Sahalahtelainen Juha Salminen voitti EM-pronssia kädenväännön Euroopan mestaruuskilpailuissa sunnuntaina 29. toukokuuta Puolan Rumiassa. Salminen otti mitalin oikean käden sarjassa, ja vasemman käden sarjassa Salminen sijoittui neljänneksi.

Salminen kilpaili 95-kiloisten yleisessä, eli pro-sarjassa, jossa oli yhteensä 11 kilpailijaa.

– He tuppaavat olemaan kovia vastuksia. Jokaisesta voitosta on kova tappelu, Salminen toteaa.

Salminen teki Euroopan mestaruuskilpailuissa uransa parhaan suorituksen, ja samalla hän on uransa aikana ainoa suomalainen, joka on ottanut mitaleja 95-kiloisten yleisestä sarjasta.

– Viisitoista vuotta olen jahdannut mitalia EM-kisoista. Tämä tuntuu sen verran hyvältä, että täytyy ihan nauttia voitosta. Toivon, että voisin vielä pronssia kirkastaa, mutta se ei ole itsestäänselvyys. Tästä täytyy ottaa kaikki ilo irti, Salminen sanoo.

Juha Salminen väänsi EM-pronssia oikean käden sarjasa. Toiseksi tuli Puolan Jaroslaw Grulkowski ja voiton vei Georgian Giorgi Koroglihvili. Kuva: Juha Salmisen albumi

Katse kohti SM- ja MM-kilpailuja

Salmisen katse suuntaa seuraavaksi heinäkuun lopussa järjestettäviin SM-kisoihin. Syyskuun lopussa järjestetään Ranskassa MM-kilpailut, joihin Salminen myös aikoo osallistua.

– SM-kisoista odotuksena on voitto, vaikka saa sinnekin huolella valmistautua. Joka vuosi on hankalampaa taistella siitäkin mestaruudesta. MM-sijoituksessa olen ollut viides oikean käden sarjassa, ja siitä olisi tarkoitus parantaa, Salminen sanoo.

Salminen valmistautuu kisoihin treenaamalla samalla tavalla kuin tähänkin asti. Urheilija kehuu hyvää treeniporukkaa, josta saa tasokasta vastusta.

– Olemme pystyneet treenaamaan kovaa. Hyvä porukka on vaikuttanut tähänkin, että tuli pronssia, Salminen kertoo.