”Biitsihullut Luopioisista nääs”

Pallo elää Luopioisten uimarannan kentällä.

Luopioisten uimarannan rantalentopallokentällä on pelattu toista kymmentä vuotta. Hyväntuulinen peliporukka kokoontuu joka perjantai ja sunnuntai. Pelireissuilla käydään myös ulkomailla asti.

Beach volley sopii monentasoisille harrastajille. Tutkimusten mukaan se on yksi turvallisimmista joukkuelajeista ja myös erinomaista terveysliikuntaa; hiekka vaimentaa tärähdyksiä.

 

Mikä on parasta biitsin pelaamisessa?

– Tämä on todella hauskaa, tulee oltua ulkona ja tuleehan tässä ihan ohimennen myös liikuttua. Ei vaan, ihan tosissaan jos ajatellaan, niin tämä on hyvä, kesäinen kuntoilumuoto. Hiki nousee otsalle, kun tuossa hiekassa pyörii ja pelaa. Peli-illat virkistävät myös mieltä työpäivän päätteeksi.

 

Biitsin peluu yhdistää ihmisiä.

Minkälainen porukka löytyy kentältä?

– Meillä on sekajoukkue, sekä naisia että miehiä. Kentältä löytyy pelaajia laidasta laitaan: vitsiniekkoja, mökkiläisiä ja muutamia sekajoukkueen jäseniä, jotka pelaavat myös talvella lentopalloa. Jokainen pelaa oman kuntonsa mukaan. Tämä on siitä kiva laji, että myös polvivaivainen voi pelata. Tässä meidän porukassakin on yhdellä jos toisella polvet reistaavat, mutta silti pystyy pelaamaan, koska hiekka vaimentaa askellusta.

 

Ketkä päästetään kentälle?

– Kaikki, ihan kaikki. Täällä on rentoa menoa. Jos joskus on edes vähän pelannut lentopalloa, pääsee nopeasti peliin kiinni. Joka kerta pyritään kasaamaan tasaväkiset joukkueet. Sääntöjä ja pelaajamääriä voidaan vaihdella pelaajien mukaan. Meillä on leikkimielistä peliä. Kinaajat laitetaan kuitenkin eri puolille. Taukoja pidetään riittävästi.

 

Biitsiporukka pelaa pääasiassa Luopioisten uimarannan kentällä, mutta osa käy pelireissulla myös Kanariansaarilla järjestettävässä turnauksessa.

Milloin pelataan?

– Käymme pelaamassa joka perjantai ja sunnuntai kuuden aikoihin, joskus jopa keskiviikko iltaisinkin. Me ollaan pelattu sadekelissäkin, koska pallo kastuu kuitenkin aina välillä järvessä. Joka kerta pelataan niin kauan kuin intoa riittää.

 

Mitä varusteita tarvitsee ottaa mukaan?

– Biitsiä pelataan paljain jaloin hiekalla. Joillakin on jaloissa myös sukat. Peliasuksi käyvät shortsit ja t-paita, sellaiset vaatteet, joissa itsellä on mukava liikkua. Oman pallon voi ottaa mukaan, jos löytyy, mutta ei ole välttämätön. Juomapullo sen sijaan kannattaa ottaa mukaan.

– Kunta lupasi meidän onneksemme uuden verkon sekä hiekan, jotta saadaan pehmeämpi pelialusta eikä jonkun meistä tarvitse tulla joka kerta treeneihin traktorilla.

Huhujen mukaan biitsiporukkanne käy pelaamassa myös ulkomailla?

Biitsiporukka pelaa pääasiassa uimarannan kentällä, mutta osa käy pelireissulla myös Kanariansaarilla järjestettävässä turnauksessa.

– Pääasiassa pelataan täällä uimarannassa tällä omalla porukalla, mutta osa meistä on ollut mukana myös Kanariansaarilla lähes vuosittain järjestetyssä biitsiturnauksessa. Turnaukset järjestetään vapaaehtoistyövoimin etelänmatkan yhteyteen. Sinne kokoontuu tällaisia samanlaisia biitsiporukoita ympäri Suomen. Perillä ollaan viikosta kahteen viikkoon. Parhaimpina vuosina pelaajia on ollut peräti 80 henkilöä.

– Tänä vuonna painatimme ihan Biitsihullut Suomesta nääs t-paidat. Nämä reissut ovat olleet ikimuistoisia.

– Osa porukastamme lähtee nyt kesäkuun 8. päivä Viroon hienolle Võsun uimarannalle pelailemaan vajaaksi viikoksi osan Kanarian kavereiden kanssa. Biitsin peluu yhdistää ihmisiä. Tälle kesälle on mietinnässä turnaus myös kotimaahan, mutta katsotaan kuinka käy.

Minkälaisia terveisiä haluatte lähettää uusille pelaajille?

– Mukaan vaan ehdottomasti, jos vaan on aikaa ja intoa löytyy. Täällä me kokoonnutaan Luopioisten uimarannan kentällä joka viikko perjantaina ja sunnuntaina kello 18. Kenttä on täällä koko ajan käytössä, eikä tarvitse varata vuoroja.

– Meitä ennen ja jälkeen täällä on myös paljon nuoria pelaamassa, mutta ne häviävät aina nopeasti, kun me vanhemmat tullemme paikalle. Taitavat pelätä häviämistä…

– Ja jos ei Luopioisiin asti halua ajaa, niin kannattaa ihmeessä mennä pelaamaan lähimmälle biitsikentälle.