Vauhdikasta Zumbaa Vilpolassa

Kesäkeskiviikkoisin sekä -sunnuntaisin ei Onkkaalan Vilpolan lavalla tule vilpoinen olo, sillä kesän tanssiliikuntatunnit ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin. Iltapäivien Zumba-tunnit saavat hien kohoamaan pintaan, mutta Vilpolan lavalla kuuma meno ei haittaa – viileä tuulenvire tuo raikasta ilmaa ja taas mennään.

Letkeä Zumba on monen tanssilajin ja urheilutyylin soppa; siinä yhdistyvät aerobicinen fitness-ohjelma lukuisiin tanssilajeihin: reggaetoniin, salsaan, hip hopiin, rumbaan, mamboon, salsatoniin ja flamencoon ja niin edelleen. Zumbaan kuuluu erottamattomasti myös musiikki, joka vaihtelee ohjaajan makumieltysten mukaan. Useimmiten Zumba kuitenkin käy latinolaismusiikin tahdissa.

Zumbaajat pysyivät mallikkaasti tanssinohjaaja Heini Niemelän vauhdissa. Ainoastaan hyttyset tipahtivat pois zumbaajien kannoilta.

Vilpolassa soivat niin eksoottiset rytmit kuin radion listahititkin, yhdistävänä tekijänä on mukaansa tempaava rytmi. Tärkein mauste zumpasopan onnistumiselle on kuitenkin osallistujan iloinen mieli ja uskallus laittaa lantio pyörimään.

Onnistujia onkin Vilpolan lava täynnä, sillä sunnuntaisella Zumba-tunnilla kädet vain heiluvat ja jalat viuhtovat vauhdikkaasti musiikin tahdissa. Edessä tanssinohjaaja Heini Niemelä näyttää mallia, miten Zumbaus oikeaoppisesti sujuu. Aloittelijan ei kannata kuitenkaan liikaa koreografiaa tai tekniikkaa tuijottaa, sillä silloin helposti tipahtaa kanssazumbaajien kyydistä. Tärkeintä on kuunnella musiikkia ja sen rytmiä. Musiikista löytyy tarvittava tahti ja pian liikkeet sujuvat kuin lonkalta – tai no  vähintäänkin ensikertaan mennessä.

Kysytäänpä ohjaajalta, mitä tarvitaan, jos haluaa liittyä zumbaajien iloiseen joukkoon? -Ei muuta kuin tanssinaskelin sisään ja hymy mukaan. Kehoittaa tanssinohjaaja Heini Niemelä. Muuta ei juuri tarvitakaan – tosin yhteen virheeseen ei kannata langeta; laittaa farkkuja jalkaan kuten allekirjoittanut reportteri.