Ammattijärjestäjän viisi vinkkiä ihanampaan jouluun

Aloita ajoissa! Itse aloittelen joulusiivoamista jo lokakuussa. Silloin on hyvä hetki käydä kaapit läpi. Jos taloudessa on hevosia, hyvä hetki on käydä läpi myös loimet. Tee huone kerrallaan! Itse käyn joulun alla myös takuukuitit läpi ja heitän vanhat pois. Vinkkinä: Kerää kuitit yhteen rasiaan tai vastaavaan – silloin ne on helppo löytää. Mikäli tarvitset ammattijärjestäjän apua, muista kotitalousvähennys 60 prosenttia.

Tee lista joulupöydän herkuista yhdessä niiden ihmisten kanssa, joiden kanssa vietät joulun. Näin kaikki saavat omat jouluherkkunsa. Osa nimittäin pitää varata hyvissä ajoin. Kokemusta on.

Katso läpi kuusenkoristeet. On todella ärsyttävää huomata aattona, etteivät kuusen valot toimi tai palloista puuttuvat narut. Kurkkaa myös valmiiksi kinkkupussi ja -mittari!

Pyydä apua ajoissa, jos et halua tai ehdi tehdä kaikkea. Sitä paitsi yhdessä siivoaminen glögin kera on paljon hauskempaa kuin yksin puurtaminen.

Nauti! Vähemmälläkin pärjää hyvin eikä kaikkea tarvitse siivota. Valmiinakin saa hyviä ruokia. Ja muista, että joulu tulee ensi vuonnakin. Jos tänä jouluna ei huvita viettää täydellistä joulua, ehkä ensi vuonna sitten…

Vinkit antoi juuri ammattijärjestäjäksi valmistunut Pia Kirvesoja Kuhmalahdelta.