Jo’ Buddy yhdistää roots-tyylit

Kangasalan Kisarannassa toista kertaa järjestettävään Race Coast Rockin’ Fest -tapahtumaan kokoontuu useita satoja rockabillyyn ja muuhun 1950-lukuiseen musaan mieltyneitä perjantaiksi ja lauantaiksi 5.–6. heinäkuuta.

Jo’ Buddy -taiteilijanimeä kantava Jussi Raulamo julkaisee syksyllä uransa 30-vuotistaipaleen kunniaksi spesiaalialbumin. Heinäkuun ensimmäisenä lauantaina hän esiintyy Kisarannassa.

Viimevuotiseen tapaan mukana on lukuisia ulkomaisia esiintyjiä, ja kyseessä eivät tosiaankaan ole sellaiset poppoot, jotka jatkuvasti hyppäävät Suomessa. Esimerkiksi amerikkalainen Rockin’ Ryan ja englantilainen Johnny Bach & Moonshine Boozers tiedetään maailmalla koviksi tekijöiksi, vaan näillä seuduin ne ovat harvinaista herkkua.

Vuosi sitten Race Coast Rockin’ Fest oli yhden illan mittainen, mutta järjestäjät olivat tapahtuman saavuttamaan suosioon sen verran tyytyväisiä, että täksi suveksi ohjelmisto tuplattiin. Esiintyjälistalla on tällä kertaa myös kotimaista väriä, mutta vain yhden pumpun verran.

Kangasallakin aikoinaan asunut Jussi Raulamo saapuu Tampereelta Kisarantaan, ottaa soittokavereikseen festarien pääjärjestäjät eli basisti Iikku Riepposen ja rumpali Japi Saarion sekä alkaa heiluttaa rokkivarvasta.

– Heitämme keikan lauantaina jo iltapäivällä. Kokoonpanon nimeksi tuli yksinkertaisesti Jo’ Buddy Rock and Roll Trio. Esitämme pääasiassa minun käsialaani olevia biisejä, Jo’ Buddy -taiteilijanimellä jo pitkään uraa tehnyt Raulamo kertoo.

Tänä vuonna muusikkoutensa 30-vuotisjuhlavuotta viettävä juurimusan monitoimiäijä on Kisarannassa lisäksi mukana taannoin menehtyneen amerikkalaisrokkarin Nick Curranin muistoksi pystytetyssä tribuuttibändissä.

– Kaikkiaan tällainen rock and roll -festari sopii meikäläiselle hyvin. Moni leimaa minut yksinomaan blues-mieheksi, mutta en ole ikinä kokenut olevani sellainen. Enhän minä ole Mississippistä kotoisin, Raulamo nauraa.

– Yhdistelen omassa jutussani vanhaa rock and rollia, countrya, jodlausta, jazzia, bluesia, gospelia, etnoa ja vaikka mitä. En ole fakkiutunut yhteen tyyliin.

Soolokeikoilla Raulamo esittää hieman erilaista kamaa kuin vaikkapa Down Home King III:n eli Tyko Haapalan kanssa duona esiintyessään. Hän on myös taannoin herätellyt henkiin Groovy Eyes -kokoonpanonsa. Miehen uusin vakibändi on Jo’ Buddy & The Uplifters. Sen kanssa Raulamo lähtee pian Ruotsin-kiertueelle.

Race Coast Rockin’ Fest Kangasalan Kisarannassa 5.–6. heinäkuuta.