Pälkäneen autot -tapahtumassa vieraili peräti tuhat kävijää: ”Selvästi tilausta tällaiselle on”

Heikki Heikkilä tuli Pälkäneen autot -tapahtumaan yhdessä lastenlastensa Niila Heikkilän, 9, ja Elsi Heikkilän, 5, kanssa.

Heikki Heikkilän omistama 1931 vuosimallin Ford A Roadster seisoi lauantaina lukuisten muiden ajoneuvojen kanssa Kostia-areenan parkkialueella. Neljässä tunnissa peräti tuhat kävijää vetäneessä Pälkäneen autot -tapahtumassa oli esillä noin 70 ajoneuvoa.

Heikkilä tuli Pälkäneen autot -tapahtumaan yhdessä lastenlastensa Niila Heikkilän, 9, ja Elsi Heikkilän, 5, kanssa.

Heikki Heikkilä kertoo, että auto on päätynyt hänelle aikoinaan perintönä hänen vaimonsa isältä. Auto on nykyisin kesäkäytössä, ja myös muissa autotapahtumissa on tullut kierreltyä. Takana ovat muun muassa Vehoniemi ajo, Näsijärvi ajo ja edessäpäin Tampereella järjestettävä Kanttiauto-cruising.

– Tämä on tällainen harrastus. Olen yrittänyt pitää auton niin hyvässä kunnossa, että se säilyy, Heikkilä sanoo.

Janne Koskisen auto oli esillä tapahtumassa. 1965 vuosimallin Buick Le Sabre on Koskisen ystävän rakentama.

Mukana Pälkäneen autot -tapahtumassa oli myös yhdessä Onkkaalanraitti ry:n kanssa tapahtumaa järjestänyt Janne Koskinen. Autotapahtuman järjestäminen sujui Koskisen mukaan hyvin muun muassa laajojen verkostojen ansiosta.

– Tunnen paljon paikallisia autoihmisiä, joten tapahtuman järjestäminen on sujunut helposti, Koskinen sanoo.

Myös Koskisen oma auto oli esillä tapahtumassa. 1965 vuosimallin Buick Le Sabre on Koskisen ystävän rakentama. Auto hiottiin pellille asti ja ylimaalattiin BMW:n Individual värillä. Autoa on myös hieman kustomoitu omistajan näköiseksi. Parhaimmillaan auto on ”kauniiden kelien kesäkäytössä”.

Tänä vuonna tapahtuma kiinnosti selvästi viime vuotta enemmän päätellen kävijämäärästä, joka nousi noin kolmella sadalla.

– Porukka kyseli jo ensi vuodesta. Selvästi tilausta tällaiselle on, Koskinen toteaa.

Parhaimmillaan Koskisen auto on ”kauniiden kelien kesäkäytössä”.