Luopioisten muovinkeräyspiste on täyttynyt viime aikoina kukkuroilleen – muovinkeräyssäiliö tyhjennetään jatkossa joka viikko

Luopioisten muovinkeräyspiste Seuratalolla on täyttynyt viime aikoina aivan kukkuroilleen. Pahimmillaan säiliöön ei ole enää mahtunut uutta muovijätettä lainkaan, ja jätettä on jätetty säiliön ulkopuolellekin.

– Alkuperäinen tyhjennysrytmi oli joka toinen viikko. Koska materiaalia kertyi oletettua enemmän, muutettiin rytmi jokaviikkoiseksi 24. heinäkuuta alkaen. Tämä rytminvaihdos vaikutti myös tyhjennyspäivään, ja vaihdoksen jälkeen ensimmäinen tyhjennysväli venyi kymmeneen päivään. Ekopisteen muovipakkaukset tyhjennetään jatkossa siis kerran viikossa, Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n aluepäällikkö Harri Patana kertoo.

Patanan mukaan ekopisteiden tyhjennysrytmejä seurataan ja niihin tehdään tarpeenmukaisesti tihennyksiä tai harvennuksia. Myös kapasiteettia lisätään, mikäli tyhjennysrytmit eivät riitä.

Kuva Luopioisten muovinkeräyspisteeltä 1. elokuuta.

Luopioisista on annettu Rinki Oy:hyn palautetta kolmen viime kuukauden aikana yhteensä yhdeksän kappaletta: palautteista suurin osa on koskenut muovipakkauksia.

– Muista Pälkäneen ja Kangasalan ekopisteistä vain Sahalahden ekopisteestä on tullut kolmen viime kuukauden aikana palautetta, ja sitä on annettu kahdesti, Patana sanoo.

Myös Rautajärvellä kyläyhdistyksen organisoima ja Pirkanmaan Jätehuollon suorittama muovi- ja kartonkikeräys on osoittautunut suosituksi. Rautajärven koululla sijaitsevat keräysastiat ovat täyttyneet parissa viikossa, kun tyhjennysväli on kaksi kuukautta.