Pudotuspeli on alkanut – reuna-alueilla hirvittää

Reunamerkintä

Pirkanmaan hyvinvointialue esitteli terveysasemien, vuodeosastojen ja sosiaalipalvelujen karsimislistansa keskiviikkona. Palvelujen kehittämisen periaatteet hyväksyttiin edellisenä maanantaina aluevaltuustossa, ja jo keskiviikkona yksityiskohtainen leikkauslista tuli julkisuuteen. Esitys on aluehallituksen käsittelyssä maanantaina 21. elokuuta.

Esityksen mukaan yhteensä 18 terveysasemaa ja seitsemän vuodeosastoa lopetettaisiin Pirkanmaalla. Leikkausten laajuus tuli yllätyksenä. Alkaessani tavata esityslistaa kahvi meinasi mennä väärään kurkkuun itsellänikin. Se tiedettiin, että hyvinvointialueiden on pakko tehostaa toimintaansa ja että terveysasemia tulee olemaan lopetusuhan alla Pälkäneellä ja Kangasallakin. Mutta että Pälkäneen molemmat asemat – se oli yllätys. Leikkuri viuhuu Kangasallakin, jossa lopetusuhan alla on kolme terveysasemaa.

Pirha tuntuu luottavan liikkuviin palveluihin ja digipalveluihin niillä alueilla, joille omaa terveysasemaa ei uudistusten jälkeen jää. Näppituntumalla sitä kuitenkin uskoisi, että ihmiset edelleen arvostaisivat enemmän fyysistä palvelupistettä oman kuntansa alueella.

 

Lue myös:

Pälkäneen molempien terveysasemien tulevaisuus on vaakalaudalla – terveysasemapalvelut ovat siirtymässä Kangasalle