Onkkaalan urheilukentän peruskorjausta aletaan suunnitella – kentän keskialueelle suunnitellaan osittaista hiekkatekonurmea

Onkkaalan urheilukentän peruskorjausta aletaan suunnitella Pälkäneellä tänä syksynä. Syksyn aikana laaditaan hankeselvitys, jolla kartoitetaan eri vaihtoehtojen kustannukset.

– Mahdolliset suunnitelmat laaditaan kustannusten selvittyä, tällä tietoa vuonna 2024, Pälkäneen liikuntakoordinaattori Petri Ketola kertoo.

Onkkaalan urheilukentän peruskorjauksen suunnittelu on pääsemässä vauhtiin.

Onkkaalan urheilukentällä on kuusiratainen, tiilimurskepohjainen 400 metrin juoksurata, Tartan-pohjaiset heitto- ja hyppypaikat sekä kivituhkapintainen pelikenttä. Talvikaudella pelikentällä on luistelukenttä ja luistelurata. Lisäksi kentällä sijaitsevat kuulutus- ja huoltorakennukset, kahvio, pukeutumistilat ja WC:t sekä 60 hengen katsomo.

Kentän viimeisin peruskorjaus on vuodelta 1992.

– 30 vuoden jälkeen suorituspaikkojen elinkaari on yleensä niin sanotusti loppusuoralla. Heitto- ja hyppypaikkojen Tartan-pinnoite on paikoitellen lohkeillut ja murtunut. Tavoitteena on myös monipuolistaa kentän keskialueen käyttöä osittaisella hiekkatekonurmipäällysteellä, Ketola kertoo.

Aitoon urheilukentälle ehostus

Myös Aitoon urheilukenttää on ehostettu elokuun aikana. Kentän kivituhkapinnoite sekä pituus- ja kuulantyöntöpaikat on uusittu. Samalla korjattiin jalkapallomaalit ja asennettiin uudet verkot. Myös kentän reunalankut uusittiin.