Kunta esitteli Uimalantien kunnostamissuunnitelmia – kävelykierrokselle osallistujia oli Pälkäneellä runsaasti sateisesta kelistä huolimatta

Pälkäneen Onkkaalassa sijaitsevan Uimalantien kunnostamiseen liittyen järjestettiin keskiviikkona kävelykierros. Tien käyttäjillä ja asukkailla – joita olikin mukana runsaasti, kaikkiaan viitisentoista – oli kierroksen aikana mahdollisuus kuulla suunnitelmista tarkemmin ja kertoa niistä samalla mielipiteensä. Pälkäneen kunnasta mukana olivat tekninen johtaja Harri Apell, kunnallistekniikan insinööri Jarno Tuukkanen ja maankäytön suunnittelija Aarni-Pekka Jakonen.

Kierroksella kuljettiin suunnittelualue eli Uimalantien loppupää yhdessä läpi. Osallistujia oli runsaasti, vaikka keli ei todellakaan suosinut. Kuvassa tien käyttäjien ja asukkaiden kanssa keskustelee Pälkäneen tekninen johtaja Harri Apell.

Sorapintainen Uimalantie on nykyisellään melko kuoppainen ja kapea.

– Tavoitteena on siirtää tien molemmat katuhaarat nykyisen asemakaavan katualueiden sisälle ja tehdä tiealueiden reunoista selkeämmät, Apell selvensi.

Nykyiset ajolinjat kulkevat osittain yksityisen omistamilla maa-alueilla. Myös kadun valaistusta parannetaan, ja pohjoisempaa katuhaaraa levennetään, jolloin pelastuslaitoksen kulku tien päässä sijaitsevan rannan veneenlaskupaikalle helpottuu.

Uimalantien rakentamissuunnitelma. Kuva: Pälkäneen kunta.

Suunnitelma parhaillaan nähtävillä

Kierrokselle osallistuneita asukkaita kiinnostivat keskiviikkona muun muassa valaisinten ja uusien liikennemerkkien tulevat paikat sekä lumien läjityspaikka talvella.

Apell kertoi, että suunnitelmissa valaisinten ja liikennemerkin paikat ovat suuntaa-antavia ja toteutusvaiheessa niille katsotaan järkevät paikat: tarkoitus ei ole pystyttää niitä esimerkiksi kenenkään autonsäilytyspaikan kohdalle.

Uimalantie haarautuu loppupäästään vasemmalle kohti rantaa ja toiseen suuntaan kohti asukkaiden pihoja.

Uimalantien kunnostamistyöt on tarkoitus toteuttaa ensi keväänä. Katusuunnitelmat ovat nähtävillä 6. syyskuuta asti.

– Mahdolliset muistutukset tulee tehdä kirjallisena ja ne huomioidaan suunnittelussa mahdollisuuksien mukaan, Apell evästi keskiviikkona.

Uimalantien päässä on uimapaikan lisäksi palokunnan veneenlaskupaikka.
Uimalantien kääntöalue rannassa.