Laitikkalassa ja Kangasalla päästiin jo aloittamaan hiihtokausi – lumetus laitettiin tauolle Sappeessa

Kangasalla aloitettiin hiihtokausi tänä vuonna heti marraskuun alussa. Hiihtämään päästiin tämän viikkoisen runsaan lumentulon ansiosta.

Kangasalla latuja on tehty vapaalle hiihtotavalle valaistulle pääreitille Kirkkoharjun näkötornin ja Vatialan välillä. Myös muuntoaseman suuntaan on tehty latuja.

Perinteisellä hiihtotavalla pääsee hiihtämään Kyötikkälän urheilukeskuksen ympäristössä, jossa latua on noin 1,2 kilometrin verran. Latu kulkee Kyötikkälän sillalta Sorolan montulle päin. Sorolan monttuun asti latu ei kuitenkaan yllä.

Kangasala on säilönyt lunta jälleen kesän yli. Missä vaiheessa säilölunta on tarkoitus alkaa käyttää latupohjiksi, Kangasalan liikuntapaikkamestari Petri Elo?

– Olemme suunnitelleet, että viikolla 47 aloitamme lumen levityksen, jos kelit ovat suosiollisia,

Hiihtokausi päästiin avaamaan tällä viikolla myös Pälkäneen Laitikkalassa, jossa latua on parin kilometrin verran. Pysäköinti ja ladulle liittyminen onnistuvat Sarjalan kuivaajalta.

Lumetus tauolle Sappeessa

Sappeen matkailukeskuksessa päästiin aloittamaan lumetus jo lokakuun puolella.

– Nyt lumitykit on kuitenkin sammutettu eikä lumetusta toistaiseksi jatketa. Ennusteet lupaavat hiipuvia pakkasia, joten tässä vaiheessa nähtiin parhaaksi näin, Sappeen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen toteaa.

Lokakuussa alkanut lumetusjakso on poikkeuksellinen, sillä yleensä lumetusta ei päästä aloittamaan näin aikaisin.

– Vaikka lumetus jouduttiin nyt keskeyttämään, pääsimme testaamaan laitteistoa ja tekemään huoltotöitä. Startti uuteen laskettelukauteen on siis otettu.

Keskimäärin laskettelukausi on päästy aloittamaan Sappeessa itsenäisyyspäivän tienoilla.

 

Kangasalan latujen ja luistelukenttien kuntotietopalvelua päivitettiin uusilla ominaisuuksilla

Kangasalan kaupunki julkaisi viime talvikautena karttapohjaisen kuntotietopalvelun pilottikäyttöön kuntalaisille. Sähköisestä kuntotietopalvelusta pääsee seuraamaan hiihtolatujen, luistelukenttien ja kaukaloiden kunnossapitotilannetta. Kuntotietopalvelua on nyt päivitetty asiakaspalautteen perusteella.

Kuntotietopalvelusta löytyvät hiihtoladut, luistelukentät ja kaukalot. Kangasalan kaupungilla on ylläpidossaan yhteensä 22 luistelukenttää, 7 kaukaloa ja noin 100–200 kilometriä maastohiihtolatuja sääolosuhteiden mukaan. Säiden salliessa ja turvallisuusnäkökohdat huomioiden tehdään myös jäälatuja. Etelä-Kangasalan, Koillis-Kangasalan, Sahalahden, Kuhmalahden ja Lahdenkulman ladut kunnossapidetään ostopalveluna.

Kuntotietopalvelusta kerättiin palautetta ja palvelua päivitettiin asiakaspalautteen perusteella. Kuntoluokkia on nyt kahden sijaan kolme, ja ne ovat karttapalvelussa värikoodeilla vihreä (kunnostettu), oranssi (ei kunnostettu kolmeen päivään) ja punainen (ei kunnostettu). Palveluun on myös lisätty sovelluksen käyttöohje ja mittajana. Karttamerkkien seliteikkunan saa halutessaan pois näkyvistä. Kartan alanurkkaan on lisätty nuolipainike, josta saa auki taulukon kaikista kohteista ja niiden kunnostusajankohdista.

 

Lue myös:

Säilölumivuori valmistuu Sorolassa – eristeet saadaan paikoilleen kuluvan viikon aikana