Aadasta, Venlasta ja Aliyahista kuoriutuu rokkitähtiä – Kangasalan kolmikko on mukana TTT:n suurmusikaalissa School of Rock

– Ihan mahtavaa on ollut. Meillä on niin kiva porukka, kukaan ei jää yksin, Aada Dahlgren, 10, Venla Dahlgren, 10, ja Aliyah Orgohry, 10, miettivät innoissaan.

Kangasalalaiskolmikolla on ollut jännittävä päivä, sillä he ovat esiintyneet ensimmäistä kertaa Tampereen Työväen Teatterin lavalla School of Rock -musikaalin merkeissä. Näytelmä tulee ensi-iltaan ensi syksynä, mutta tiistaina julkistettiin sen lapsitähdet ja pääosan, eli Dewey Finnin roolin, näyttelijä.

Musikaalin lapsirooleihin oli avoin haku, ja niihin haki kaikkiaan 440 lasta. Tästä joukosta musikaaliin valittiin Kangasalan kolmikko mukaan lukien 31 7–12-vuotiasta lasta.

– Minä soitan musikaalissa bassoa, Aada kertoo.

– Minä olen laulaja, Aliyah sanoo.

– Ja minä olen Sofie, roudari, Venla lisää.

Tiistain julkistamistilaisuus oli Kangasalan kolmikon mielestä superkiva kokemus. Musikaaliin valitut lapset pääsivät samalla tekemään ensiesiintymisensä TTT:n suurella näyttämöllä. – Jännitti kyllä, mutta tosi hyvin se meni, Venla Dahlgren (vasemmalla), Aada Dahlgren ja Aliyah Orgohry kertovat. Musikaalin lapsitähdillä on vielä melkein vuosi aikaa treenata ennen syksyllä koittavaa ensi-iltaa. Kangasaln trio uskoo, että edessä on hieno kokemus.

Kolmikon mielestä musikaalin pääsykokeet olivat jännittävä kokemus.

– Pääsykokeita oli monta. Niihin piti treenata lauluja ja soittamista ja yksi monologikin. Mutta siis yksi oli feikkipääsykoe. Meidät oli jaettu kahteen ryhmään ja sitten meille sanottiinkin, että tämä ei olekaan pääsykoe, vaan olette päässeet mukaan musikaaliin, kolmikko muistelee pääsykoeaikaa.

Aliyah kuuli pääsykokeista äidiltään ja päätti lähteä mukaan, vaikka ensin ajattelikin, ettei voi päästä musikaaliin mukaan niin monen hakijan joukosta. Aada ja Venla kuulivat tulevasta tuotannosta ollessaan mukana Tampereen Teatterin Anastasia-musikaalissa.

Rokkikoulua sunnuntaisin

Pääsykokeiden jälkeen lapset ovat käyneet sunnuntaisin School of Rock -koulua, jossa he opiskelevat näyttämöllä tarvittavia taitoja musikaalin suunnittelijoiden kanssa. Harjoitukset musikaalin ammattitaiteilijoiden kanssa alkavat ensi keväänä.

School of Rockin ohjaa Samuel Harjanne. Musikaali on Billy Elliotin (2018) ja Matildan (2021) jälkeen kolmas lasten tähdittämä musikaali, jonka Harjanne ohjaa TTT:lle ja pääosin saman suunnittelijatiimin kanssa.

– Tässä musikaalissa jokainen lapsi, jolla on instrumentti kädessään, soittaa livenä. Olemme erittäin onnellisia, että löysimme rooleihin näin huikeat lapset. Meillä tulee olemaan ihan megahyvä porukka näyttämöllä! Dewey Finnin henkilöhahmo, Jaakko Wuolijoki, on tämän musikaalin energiamoottori, joka puskee kaikkiin positiivista energiaa, luottaa heihin – on siis heidän taidekasvattajansa, ohjaaja Samuel Harjanne kertoo.

Mittavassa tuotannossa näyttelijöitä, ensemblea ja muusikoita on lavalla kaikkiaan noin 60.

Musikaalissa on mukana 31 lasta. Lapset tulevat Pirkanmaan lisäksi Helsingistä, Nurmijärveltä, Hämeenlinnasta, Seinäjoelta ja Jyväskylästä.

Instrumentteja ja koulunkäyntiä

Aadan päätehtävä musikaalissa on bassonsoitto, ja sitä hän soittaa muutenkin. Hän soittaa myös selloa ja käy sirkustunneilla, musiikin hahmotustunneilla ja uimassa. Venla soittaa pianoa, käy musiikin hahmotustunneilla, sirkuksessa ja uinnissa. Aliyah harrasti kilpavoimistelua, mutta lopetti sen juuri hiljan.

– Tämä on ensimmäinen näytelmä, jossa olen mukana, Aliyah lisää.

Kaksoset Aada ja Venla käyvät Liuksialan koulun neljättä luokkaa ja Aliyah on puolestaan neljännellä luokalla Huutijärven koulussa.

Musikaalissa on mukana 31 lasta. Lapset tulevat Pirkanmaan lisäksi Helsingistä, Nurmijärveltä, Hämeenlinnasta, Seinäjoelta ja Jyväskylästä.

 

School of Rockin työryhmä:

  • Musiikki: Andrew Lloyd Webber
  • Lyriikat: Glenn Slater
  • Käsikirjoitus: Julian Fellowes
  • Suomennos: Hanna Kaila
  • Ohjaus: Samuel Harjanne
  • Koreografia: Jari Saarelainen
  • Kapellimestarit: Tony Sikström / Kalle Ruusukallio
  • Lavastussuunnittelija: Peter Ahlqvist
  • Pukusuunnittelija: Pirjo Liiri-Majava
  • Valosuunnittelija: Eero Auvinen
  • Äänisuunnittelija: Kalle Nytorp
  • Tuottaja: Heidi Kollanus
  • Apulaistuottaja: Elise Richt
  • Rooleissa: Jaakko Wuolijoki (Dewey Finn), Anne-Mari Alaspää ( Rosalie Mullins), Juha-Matti Koskela (Ned Schneebly), Pihla Pohjolainen (Patty)
  • Koululaiset: Lucas Aidoo, Aada Dahlgren, Venla Dahlgren, Eliel Gelard, Jemina Haukka, Jerry Holm, Alma Järvensivu, Miitu Järvinen, Kasper Kankaansivu, Miisa Kivimäki, Eino Kleemola, Eemil Koivumäki, Julius Korpi, Viola Käki, Vuokko Leinonen, Tristan Lumi, Eero Maunu, Villa Murtagh, Ukko Nieminen, Konsta Okkonen, Aliyah Orgohry, Matias Penttilä, Iiris Riekki, Ben Rossi, Elian Ruokola, Aleksi Saari, Eevi Salo, Eino Salonen, Wilbert Savolainen, Venla Takamäki, Otso Törmälä.
  • Muissa tehtävissä: Chris Bewsher, Jori Kansa, Saska Pulkkinen, Lauri Ketonen, Jyrki Mänttäri, Ville Saarenketo, Mika Honkanen, Esme Kaislakari, Kristiina Hakovirta, Maija Rissanen, Petra Ahola
  • Swing: Roope Myllyselkä, Julius Martikainen, Henri Sarajärvi, Sarah Nedergård, Soile Ojala
  •  7-henkinen livebändi