Vuorot pyörivät uudessa jalkapallohallissa jo täysillä – hallissa harjoitellaan myös muita lajeja kuin jalkapalloa

Kangasalan uudessa jalkapallohallissa Huutijärvellä päästiin aloittamaan pelit 6. marraskuuta. Reilun kuukauden käyttökokemusten jälkeen palaute on ollut kiittävää.

Hallin suurin käyttäjä on FC Kangasala. Tekonurmipohjaisessa ylipainehallissa harjoittelee myös Kangasalan Voiton, Oriveden Tuiskun, Pirkkalan Jalkapalloklubin ja Sääksjärven Loiskeen joukkueita. Jalkapallon lisäksi käyttäjäkunnassa on muidenkin lajien edustajia, esimerkiksi KaVon frisbeegolfin pelaajat, Manse PP:n pesäpallojuniorit ja Tampere Saintsin amerikkalaisen jalkapallon pelaajat. Myös kaupunki on ostanut hallista koululaisvuoroja.

– Noin vuosi sitten tämä projekti alkoi, kun ostimme Orimattilasta hallin käytettynä. Siitä alkoi selvitys, mihin hallin saa pystyyn. Onkin hienoa, että Kangasalan kaupunki vuokrasi meille maata tätä tarkoitusta varten. Hallin kuljetus, siirtäminen ja pystytys ei ihan sujunut kuin Strömsössä, mutta olemme tyytyväisiä, kun halli on nyt saatu pystyyn, hallin yrittäjänä yhdessä Tommi Lindströmin kanssa toimiva Jussi Jokilampi mietti uuden hallin kutsuvierasavajaisissa perjantaina.

Uuden jalkapallohallin yrittäjinä toimivat Jussi Jokilampi ja Tommi Lindström.

Jokilampi muistutti samalla, että halliprojektissa on ollut mukana paljon ihmisiä varsinaisten yrittäjien ohella.

– Eri tavoin tähän osallistuneita henkilöitä on ollut mukana noin sata.

FC Kangasalan puheenjohtaja Heli Raunio iloitsi hallin tuovan mukanaan paljon hyvää talvikauden harjoitteluun.

– Nyt pelaajamme pääsevät harjoittelemaan nappulakengät jalassa ympäri vuoden, mikä on hienoa.

Hallin virallisen avauspotkun laukoi Heikki Heinonen. Maalissa torjui Ilari Grönholm.
Kooltaan 60 x 40-metrinen halli sijaitsee vanhan ammattikoulun takana entisen pelikentän kohdalla.
Hallin kutsuvierasavajaisia vietettiin perjantaina 15. joulukuuta.
Hallilla on korkeutta noin 14,5 metriä ja pelikenttä on kooltaan noin 53 x 34 metriä. Toisella pitkällä sivulla ja päädyssä on lämmittelyaluetta, ja hallissa on myös pukuhuonetila sisäänkäynnin yhteydessä.