Lepokodilla kuullaan emigranttikirjailijoiden vaiheista

Pakenijat ja palaajat – esitelmä kuullaan Kangasalan Lepokodilla sunnuntaina 3. maaliskuuta kello 14. Lepokodilla vieraileva kirjailija ja kääntäjä Ville-Juhani Sutinen kertoo esitelmässään Neuvostoliitosta paenneiden emigranttikirjailijoiden vaiheista kolmen tapausesimerkin, Ivan Buninin, Vladimir Nabokovin ja Marina Tsvetajevan kautta. Kuinka kirjailijat sopeutuivat maanpakoon ja kirjoittivat siitä, ja mikä heidän lopullinen kohtalonsa oli? Esitelmä perustuu Sutisen ja Ville Ropposen tulevaan kirjaan Emigrantit (Vastapaino 2024).

Kirjailija Ville-Juhani Sutinen. Kuva: Ari Haimi.

Ville-Juhani Sutinen sai tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2022 teoksestaan Vaivan arvoista: esseitä poikkeuskirjallisuudesta. Lisäksi hän oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2019 yhdessä Ville Ropposen kanssa teoksella Luiden tie: Gulagin jäljillä.

Tilaisuuteen kuuluu noin 50 minuutin pituinen esitelmä, aikaa keskustelulle, kahvi- ja teepöytä leivonnaisineen sekä arpajaiset. Kangasalan SVS:n järjestämä tilaisuus on kaikille avoin.