Pirkanmaan alueen yhdistyksissä on avoinna yli 300 nuorelle kesätyö Osuuspankin tukemana

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja mahdollistaa Pirkanmaalla tulevana kesänä kahden viikon kesätyön yli 300 alaikäiselle, 15–17-vuotiaalle nuorelle. Nuoret voivat hakea kesäduuneja maaliskuun ajan, ja oman alueen osuuspankin mahdollistamat kesäduunit löytyvät osoitteesta op.fi/kesaduuni.

Monelle 15–17-vuotiaalle kampanjan kautta saatu kesätyö on ensimmäinen kokemus työelämästä.

– Tavoitteena on tuottaa positiivisia kokemuksia työelämästä työelämän alkutaipaleella oleville nuorille. Kesätyökokemuksen lisäksi nuoret oppivat tärkeitä oman talouden hallinnan taitoja. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opitut taloustaidot luovatkin pohjaa pitkälle aikuisuuteen. Kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, sanoo OP Kangasalan toimitusjohtaja Jyrki Turtiainen.

OP Kangasala tarjoaa tulevana kesänä 30 nuorelle kesätyöpaikan oman alueensa yhdistyksissä. Osuuspankkien lahjoituksen avulla yhdistykset palkkaavat nuoria kesätöihin kahdeksi viikoksi. Pirkanmaalaiset osuuspankit lahjoittavat yhteensä 160 000 euroa yli 300 nuoren palkkaamiseksi paikallisissa yhdistyksissä. Kesätöiden hakuaika on 4.–31.3.2024.

Nuoret hakevat kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä ja yhdistys vastaa kaikista nuoren kesätyöhön kuuluvista työnantajavelvoitteista. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren kahden viikon 500 euron palkan.

– Kesätyötä hakiessa on hyvä olla oma itsensä ja miettiä, millaisen työntekijän yhdistys sinusta saisi. Työtehtäviä on tänä vuonna tarjolla paljon lasten ja nuorten kanssa, mutta myös esimerkiksi toimistoissa ja pihatöissä. Kesätyöhakemuksessa kannattaa korostaa, mitä tehtävää haet ja miksi juuri sinut tulisi valita haettavaan työtehtävään, kannustaa Turtiainen.

Valtakunnallisesti OP:n kampanjan kautta työllistyy tänä vuonna yli 2 500 nuorta ja lahjoituksia tehdään yli 1 200 000 euron arvosta.