August Rock teki yleisöennätyksen

Lähes metsän keskellä järjestettävään Kuohijoen August Rockiin myytiin tänä vuonna 429 lippua, mikä on lähes sata lippua viime vuotta enemmän. Tapahtuman puuhamies ja Passion-yhtyeen keulahahmo Arto Tyrni ei osaa sanoa syytä tapahtuman suosion kasvulle.

– Ainahan täällä on hyvä meininki ja tunnelma katossa, mutta tänä vuonna tunnelmaa oli kenties vielä edellisvuosiakin enemmän. August Rock on tunnettu musiikkipainotteisuudestaan, eli tänne tullaan oikeasti kuuntelemaan musiikkia, eikä esimerkiksi pääasiallisena tarkoituksena juomaan kaljaa. Vaikka toki oluttakin hyvin myydään, Tyrni naurahtaa.

 

Lipputuloja yli 4000 euroa

Aslak & The Eskimos -klubilla 14. kerran järjestetyssä indiebändien katselmuksessa soitti yhdeksän bändiä. Paikallinen Distained vetäisi tänä vuonna keikkansa akustisesti. Viimeisenä esiintynyt Passion – minkä 30-vuotisjuhlien ympärille tapahtuma vuonna 2000 syntyi – kertoi nauttineensa soittamisesta tuttuun tapaan.

Myös muut bändit viihtyivät Kuohijoen maalaismaisemissa. Ensimmäistä kertaa August Rockissa soittanut lammilaislähtöinen Piru Kange lähtisi mielellään mukaan tapahtumaan uudemmankin kerran.

– Olemme kotoisin maaseudulta, ja jo siksi maalaisympäristö navettoineen viehätti kovasti.   Ja yleisö oli todellakin aivan mahtavaa. Tuli olo, että August Rockiin tullaan ihan toden teolla musiikkia kuuntelemaan, mikä ei aina kaikissa musiikilisissa tapahtumissa ole itsestäänselvyys, Piru Kangen kitaristi Heikki Lindberg sanoi.

Arto Tyrnin mukaan kolmantena esiintynyt naivistista menomusaa soittanut Lentomies Usva keräsi paljon kehuja.

– Moni varmisteli minulta etukäteen, että soittaahan se Usva sitten siellä.

August Rockin tuotto lahjoitetaan tuttuun tapaan lyhentämättömänä Taysin Lastenpsykiatrian klinikalle. Rahat käytetään harrastus- ja virkistystoimintaan, ja onpa jonkun vuoden August Rockin tuloilla hankittu esimerkiksi soittimia terapiahuoneeseen. Tänä vuonna lipputiloja kertyi 4290 euroa, mikä nostaa kaikkien August Rockien kokonaissumman  26 476 euroon.

– Tapahtuma järjestetään talkoovoimin. Mutta vielä koskaan meillä ei ole ollut vaikeuksia saada bändejä paikan päälle. Nyttenkin pari bändiä tuli nykimään minua hihasta, josko he pääsisivät tänne ensi vuonna soittamaan.