Kymppisynttärit limusiinissa

Toisinaan mummien olisi syytä varoa sanojaan. Kun pälkäneläisen Joonatan Pajulan mummi kevättalvella limusiinin nähdessään tokaisi, että ”tuossa autossa olisi kiva juhlia syntymäpäiviä”, hän ei tajunnutkaan, että ajatus jäisi lapsenlapsen mieleen.

Ja kun Joonatanin äiti Emilia Pajula kysyi pojaltaan loppukesällä millaiset syntymäpäivät hän haluaisi, Joonatan vastasi ykskantaan viettävänsä ne limusiinissa.

– Naurahdin ja ajattelin että huh huh, siinä on pojalla suuria suunnitelmia. Mutta kun katsoin poikaa tarkemmin, tajusin, että kyllä se ihan tosissaan oli, Emilia Pajula kertoo.

 

Luokkalaiset kyytiin

Pian äiti jo pohdiskeli, että jos 40- ja 50-vuotissyntymäpäiviäkin juhlitaan suuremman kaavan kautta, niin miksei kymppisynttäreitäkin voisi yhtä lailla.

– Ajattelin, että on siinä sentään jo kymmenen vuotta lapsuutta tallattu. Ja seuraava tasavuosi on 20, jolloin Joonatan saa jo itse maksaa ja järjestää juhlansa, Emilia Pajula nauraa.

Pieni luokka kun Joonatanilla on, hän sai luvan kutsua limusiinikyytiin kaikki luokkansa pojat.

– Olisin halunnut tytötkin kutsua. Ne tuli niin kateellisiksikin. Mutta sitten olisi pitänyt ottaa kaksi limusiinia, ja se olisi ollut jo vähän liikaa, Joonatan toteaa.

 

Vilkuttelua kattoikkunasta

Valkoinen Lincoln-merkkinen limusiini kuskinaan Petri Mustakoski odotteli torstaina Kostian koulun pihalla kyytiläisiään. Hetki kierrettiin Pälkäneen raittia, minkä jälkeen suunnattiin Kangasalle.

Kangasalan keskusaukiolla pojat saivat kuskilta luvan avata kattoikkunan.

– Vilkuttelin mummulle kattoikkunasta, Joonatan toteaa. – Ja sitten juotiin Pommacia ja popiteltiin ja katseltiin maisemia. Ja keskusteltiin kaikesta, Joonatan havainnollistaa limusiiniajelun kulkua.

Ajelun päämääränä oli Tampere, jossa pojat katsoivat elokuvan Monsterit-yliopisto.

– Se oli hyvä elokuva. Mutta ajelu oli vielä kivempi. Siitä en saanut tosiaankaan tarpeekseni, Joonatan vakuuttaa.