Murheellisten laulujen illassa synkistellään yhdessä

Kurjuuden kuningas, Marraskuu, Murheellisten laulujen maa…

Kangasalan kirjasto tarjoaa torstaina 14. marraskuuta pimeän ja kolean marraskuun piristykseksi tunnin kattauksen suomalaista melankoliaa. Murheellisten laulujen iltaan ovat kaikki halukkaat tervetulleita laulamaan ja synkistelemään yhdessä.

Yhteislaulua säestää kitaristi Juhani Tiainen. Tiainen soittaa useammassakin eri kokoonpanossa, tällä hetkellä poppia yhtyeissä Tiina ja Sähköpojat, kreikkalaisvaikutteista soitantaa yhtyeessä Kaksi koiraa ja kansanmusiikkia Salonki Seiskassa. Lisäksi hän opettaa kitaransoittoa ja ohjaa iskusävelorkesteri Maininkia Ahjolan kansanopistossa.

Tiainen kertoo pitävänsä erityisesti melankolisista tai muuten vinksahtaneista sanoituksista, joissa on ripaus ironiaa. Esimerkkinä hän mainitsee Gösta Sundqvistin tuotannosta kappaleet Elämänmeno ja Kerro terveiset lapsille.

Kappaleet saattavat mennä duurissa, mutta laulujen tematiikka on silti synkeän karu. Sen vuoksi niihin saattaa olla helpompi samaistua, kuin läpeensä synkkiin tai iloisiin kappaleisiin.

– Eihän elämäkään ole kovin mustavalkoista, Tiainen toteaa.

Hän mainitsee myös Tuomari Nurmion, jonka kappaleissa elämän herkkiä osa-alueita kuvataan taiturimaisin mielikuvin.

Murheellisten laulujen iltaan Tiainen on valinnut erityylisiä populaareja suomalaisia lauluja.  Kappaleita yhdistää melankolisuus, mutta ennen kaikkea sävelten ja sanojen toimivuus yhdessä.

– Nämä kappaleet saavat liikkeelle tuntemusten koko kirjon ilosta suruun.

Murheellisten laulujen ilta järjestetään torstaina 14. marraskuuta kello 18–19 Kangasalan pääkirjaston kahvila-lehtisalissa. Yhteislaulutapahtumaan on vapaa pääsy.