Mestareiden kausi alkoi yskähdellen

Tuukka Haapsaari pelaa laitahyökkääjänä HPK:n B-junnujoukkueessa. Viime vuonna Suomen mestaruuden napannut joukkue yrittää tällä kaudella pudotuspeleihin alemman jatkosarjan kautta.

HPK:n B-junnujoukkueen laitahyökkääjä Tuukka Haapsaaren huoltopiste koulupäivien ja kiekkotreenien välissä sijaitsee Pälkäneellä. Arki on liikkuvaista: aamulla lukioon Kangasalle ja illaksi treeneihin Rinkelinmäelle.

– Treenit on yleensä neljästi viikossa ja päälle tulee pari peliä.

Treenit tarkoittavat lähes viisituntista Hämeenlinnan reissua, sillä ennen puolentoista tunnin jäävuoroa vedetään tunnin kuivaharjoitukset ja jäätreenien päälle vielä loppuverryttelyt ja lihashuollot. Pelireissut eivät ole yhtään sen kevyempiä, sillä junioreiden SM-sarjapelit ajeluttavat joukkuetta Ouluun saakka.

Viime vuonna Haapsaaren joukkue juhli ikäluokkansa Suomen mestaruutta. Tämä kausi ei ole sujunut yhtä menestyksekkäästi, sillä HPK ei selvinnyt SM-alkusarjasta kymmenen parhaan joukkueen ylempään jatkosarjaan.

– Kaikki joukkueet oli ihan voitettavissa. Muun muassa runkosarjan voittaja kaatui. Mutta jotenkin palaset eivät vain loksahdelleet kohalleen, Haapsaari sanoo.

Joukkue voi vielä paikata alkukauden kompurointinsa, sillä alemman jatkosarjan voittaja pääsee mukaan pudotuspeleihin.

– Vielä on mahdollisuus edetä vaikka mestaruuteen saakka.

Haapsaaren kiekkoura alkoi aikanaan Haanloukkaan kaukalossa. Sarjapeleistä hän sai ensimakua Kiekko-Ahmoissa. Viiden Valkeakosken kiekkokauden jälkeen menossa on neljäs vuosi HPK:ssa.