Televisio turmelee

 

Sdp:n uusi puheenjohtaja on joutunut syrjään Levin hissiyhtiön johdosta, vaikka hänen johtamansa ammattijärjestö on ollut suurin rakentaja ja sen jäsenet innokkaimpia käyttäjiä tuossa Kittilän maineikkaassa huvikeskuksessa.

Kansainvälinen hiihtoliitto oli eniten huolissaan. ”Voidaanko maailman cupia enää järjestä Levillä?”, sähkötettiin Zürichistä FIS:n päämajasta.

Levillä kummasteltiin, mutta lopulta ymmärrettiin FIS:n huoli ja väärinkäsitys. Zürichiin oli mennyt viesti, jossa oli kerrottu, että rinne on häipynyt.

 

 

Kenen syy on suomalaisten ylipaino? Television. Ruokaohjelmia saattaa tulla neljä päivässä ja suosituin niistä on Voita & Sokeria.

 

 

Finnairin liiketulos heikkenee. Kansalaiset käyttävät skypeä ja liikeneuvottelut käyvät omissa työhuoneissa istumalla televisiotekniikan avulla kenenkään tarvitsematta matkustaa mihinkään.

Myös matkat Afrikan savanneille käyvät tarpeettomiksi, sillä manguistien elämätyöstä kerrotaan televisiossa illoin aamuin.

Miksi vain harvat rohkenevat matkustaa vapaaehtoisesi vanhan Neuvostoliiton alueelle valokuvaamaan mahtavia rakennuksia ja luontokohteita?

Kameran käyttö matkoilla loppuu kuultuamme, että Yleisradion urheilutoimittaja Kaj Kunnas ja hänen mukanaan kulkenut kuvaaja karkotettiin torilta sisätiloihin jäähalliin.

 

 

Vaaralliseksi todettu naamiointi – eikä pelkästään burghan käyttö – yleistyy eikä edes siitä saa selvää, ovatko jotkut jääkiekkoturistit leijoniksi naamioituja rikollisia ja pelaajat leijoniksi naamioituneita lampaita.

Eurovision laulukilpailuissakin on hämäyksen makua. On vaikeaa arvata, onko voittaja mieheksi naamioitunut nainen vai naiseksi naamioitunut mies. Sen sentään voi arvata, ettei voittaja Conchita Wurst ole kasvissyöjä. Jos olisi, ei hän olisi valinnut uudeksi sukunimekseen makkaraa.

Televisio on heikentänyt yksityisten terveystalojen ja mehiläisten menestystä. Pätevät tv-lääkärit opettavat katsojia tee se itse remontteihin.

Televisiosta ei kuitenkaan pidä puhua pelkkää pahaa. Sen esiin tuomat standup -koomikot ovat rohkaisseet katsojia näiden huomattua kuinka paljon hauskempia he itse ovat näihin alapään juttuihin keskittyviin ammattihumoristeihin verrattuina.

 

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.