Ravintolapäivä rantautuu myös kylille

Suvisen lämmin sää saavutti Sydän-Hämeen juuri sopivimmalla hetkellä. Se varmisti ensimmäistä kertaa Aitoon kylällekin yltäneen Ravintolapäivän täydellisen onnistumisen.

Lähiruokaa tuottavalla Penttilän tilalla otettiin härkää rohkeasti sarvista ja polkaistiin tilan omiin tarjottaviin perustuva pop up -ravintola pystyyn. Rohkeus palkittiin, sillä lauantaisena iltapäivänä pihamaalla poikkesi kymmeniä ruokailijoita.

Talon oman väen voimin pyöritetty pihakeittiö tarjosi nälkäisille tuhtia, konstailematonta lounasta, jonka perustana olivat grillissä houkuttelevasti tirisseet bratwurstit ja perunamakkarat. Annosta särvittivät valinnan mukaan joko kermaperunat tai berliiniläistyyppinen currywurst-kastike perunasalaattien kera.

Kaunis päivä houkutteli ihmisiä ilahduttavan paljon myös kauempaa. Kulkuvälineitä oli käytössä monenlaisia, aina hevosesta ja rollaattorista bussiin ja moottoripyörään. Kaupungeista liikkeelle lähtenyt Ravintolapäivän idea näyttää saavan ilahduttavasti jalansijaa maaseudullakin. Mikä olisikaan luontevampaa kuin nauttia lähiruuasta sen syntysijoilla.

Ruokailua ryydittäneen puheensorinan seasta saattoi kuulla ylistäviä lausuntoja sekä ruuasta että yhdenpäivän ravintolan ideasta.

Rautajärveltä saapuneet Lea ja Tea Itkonen eivät myöskään katuneet päätöstään lähteä Penttilään murkinoimaan.

– Onneksi tuo Lea sai minut houkuteltua mukaansa, ruoka on todella maukasta, Tea kehui.

Naiset aikoivat myös ottaa perunarieskaa kotiin vietäväksi.

– Makkaroitakin veisin, mutta en voi, kun ne tulee kuitenkin syötyä saman tien, harmitteli Lea puoliksi vakavissaan.

 

 

Tea (vasemmalla) ja Lea Itkonen nautiskelivat Penttilan tilan antimista ja kesäpäivän lämmöstä.