Hääkuva lensi seinään!

Tuovatko sirpaleet onnea? Lehdissä on kirjoiteltu tutkimuksista ja tilastoista, joiden mukaan lomien jälkeen jätetään normaalia enemmän avioerohakemuksia.

Onko lomasta ollut liian suuret odotukset ja pettymys iskee kun asiat eivät sujukaan kuten haaveiltiin? Ovatko erimielisyydet kärjistyneet riidoiksi, kun ollaan tiiviimmin yhdessä?

Vai onko vain kerrankin aikaa käsitellä asioita puolison kanssa – niitä kipeitäkin?

 

Puhu mulle

Rippikoulussa opetetaan, että avioliitto tarvitsee panostusta.

Kun päädytään eroon, se satuttaa parin lisäksi koko heidän lähipiiriään. Tunteiden myrsky tuo tullessaan paljon epävarmuutta eikä erosta puhuminen ole helppoa.

Ero tulehduttaa myös muita ihmissuhteita ja esimerkiksi lasten kanssakäynnin isovanhempien kanssa soisi sujuvan kitkatta vanhempien erosta huolimatta.

Ehkä sinunkin lähi- tai tuttavapiirissäsi on joku joutunut käymään läpi avioeron? Prosessia on raskasta seurata ja olo voi olla neuvoton. Miten kohdata toisemme niin, että rikkoutuneessa elämäntilanteessa osaa olla läsnä ja tukea toista?

 

Älä mee

Kertomuksia elävästä elämästä kuullaan keskiviikkona 22.8. iltakuudelta Suoraman seurakuntakeskuksessa.

Kangasalan seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan avioerosta: muun muassa hylkääjän ja hylätyn näkökulmista. Puhumassa Pastori Ulla Halttunen ja perhediakoni Päivi Segerroos.

Musiikista vastaavat Minna ja Jussi Pyysalo.

Minna Hautakangas