Atleettien kunto koetuksella

Hannu Lehtelän vatsalihakset tiukassa prässissä. Myös housujen prässit kohdallaan.
Tommi Vuorinen (vasemmalla) ja Markku Kouhia rohkaistuivat kokeilemaan kuntotasoaan.

Kuntoiluryhmä Ollin Atleetit haastoi kuntalaisia testauttamaan kuntoansa toukokuun viimeisenä keskiviikkona Luopioisten urheilukentälle. Testi suoritettiin UKK-Instituutin laatiman kolmeosaisen ohjelman mukaan.

Ensimmäiseksi selvitettiin aerobista suorituskykyä kävelemällä kahden kilometrin matka mahdollisimman ripeästi ja mittaamalla syke minuutti maaliin tulon jälkeen. Testin muut osat ovat lihaskuntotesti ja liikkuvuutta mittaava taivutuskoe.

Testaaminen meni tällä kertaa jäsentenväliseksi, sillä koleaan kevätsäähän uskaltautui vain vajaat parikymmentä Atleettien vakikävijää. Kylmän ilman vuoksi testipaikaksi vaihdettiin kävelyosuutta lukuun ottamatta liikuntahalli.

Kävelyyn miesporukka lähti testaamisen kannalta hieman liiankin rennolla asenteella, minkä vuoksi tulokset jäivät suhteellisen vaatimattomiksi. Lihaskuntotestissä oltiin jo totisemmin liikkeellä ja säännöllisen jumppataustan ansiosta lähes mies kuin mies saavutti erinomaisia arvosanoja.

Testin pistetaulukot armahtavat aika tavalla vanhempia ikäluokkia, mutta notkeustesti osoitti, että vanhempi ei aina ole kankeampi. Sekä eteen- että sivulletaivutuksissa syntyi isoja eroja, mutta yllättäen osa ikämiehistä osoittautui notkeammiksi kuin nuoremmat.

Testaustapahtuman vetäjä Olli Käenniemi myönsi, että homma meni näin ensimmäisellä kerralla hiukan harjoitteluksi, mutta asiaan palataan.

– Kävelyosuuden ohjeet eivät ihan menneet perille, mutta otetaan syksyllä uudestaan ja toivotaan, että saadaan silloin muitakin kuin omaa jumpparyhmää paikalle.