Miesten kuorolaulukurssi käynnistyy neljättä kertaa

Pelkästään miehille tarkoitetuille laulukursseille on tarvetta. Sen ovat osoittaneet Kesäpäivän Laulun jo kolmena vuonna järjestämät kurssit, jotka ovat täyttyneet omaan ääneensä tutustuvista miehistä. Syyskuussa käynnistyvällä kurssilla lähdetään laulamisen perusasioista.

– Tämän syksyn kurssilla keskitytään kuorossa laulamiseen ja laulun perusasioihin eli kehon käyttöön ja hengitykseen, nuotinlukuun, stemmoissa laulamiseen ja tulkintaan, kertoo kurssin vetäjä Kaisa Tienvieri.

Miesten kuorolaulukurssi on tarkoitettu kaikille miehille laulutaitoon ja -kokemukseen katsomatta. Viitenä torstaina miehet kokoontuvat laulamaan nuorisoseurantalo Pirtille Kangasalle. Tavoitteena voi olla kuorolaulu uutena hyvänä harrastuksena tai vain tutustuminen omaan ääneen miehisen rennossa seurassa.

Kangasalalaisen 60-henkisen Pikantit-sekakuoron toimintaa pyörittävä Kesäpäivän Laulu ry järjestää Miesten laulukurssin nyt neljättä kertaa. Yhteistyökumppaneina ovat Kangasalan Mieslaulajat, Kautialan Kyläkuoro ja Lauluklubi Gents. Kurssin yhteydessä tai sen jälkeen kurssilaiset voivat halutessaan tutustua näiden toimintaan. Kurssille osallistuminen ei velvoita liittymään kuoroon. Moni aiemmille kursseille osallistuneista miehistä on kuitenkin huomannut kuorokärpäsen puraisseen ja laulaa nykyisin jonkin kuoron tai lauluryhmän riveissä.

Torstaina 6.9. kello 18 käynnistyvää kurssia tukevat Kangasalan kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta  sekä OK-Opintokeskus.