Kulttuuri on kaunis sana

 

Antti Syrjä vieraili viime vuonna Kangasalan Veturin nuorisotilalla kertomassa työstään stand up -koomikkona.

Kult Tour, eli Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot, tarjoaa marraskuun ajan nuorille matalan kynnyksen kulttuuririentoja.

Kult touria vietetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran. Kulttuurista toimintaa nuorille tarjoaa viisitoista Pirkanmaan kuntaa sekä joukko muita toimijoita.

Viikkojen tarkoituksena on tuoda eri toimijoiden järjestämiä kulttuuritapahtumia ja -toimintoja tutuiksi nuorille, ja samalla toivottaa nuoret tervetulleiksi tapahtumiin yli kuntarajojen. Kult Tourin pääkohderyhmänä ovat pirkanmaalaiset 13–17-vuotiaat nuoret.

 

Tapahtuu nuorisotiloilla

Tarjolla on tekemistä niin teatterista taiteeseen kuin musiikista tanssiin ja sirkukseen. Ohjelmasta löytyy myös useampi erilainen Mun Taidetta -näyttely, joita järjestetään eripuolilla Pirkanmaata. Näyttelyt nostavat esille nuorten itse tekemää taidetta.

Kangasalla nuorille on muun muassa tarjolla dj-paja, savi-paja, korujen ja valokuvakuutioiden tekoa. Valokuvista kootaan kuutiota 25. 11. kello 17–20 Seisakkeen nuorisotilalla.

18.11. kello 17.30–19.30 puolestaan pääsee näkemään, miten dj hoitaa soittohommansa. Nuoret pääsevät myös itse kokeilemaan dj:n hommia.

Selfien pääsee nappaamaan 17.–20. Veturin, Linttiksen, Seisakkeen ja Sahkun nuorisotiloilla. Selfie otetaan paikan päältä löytyvällä polaroid-kameralla, ja kuvansa saa ripustaa näytille seinälle.

 

Tarkemmat aikataulut, tekemiset ja paikat löytyvät osoitteesta www.nuortentampere.fi. Sieltä näkee myös muiden kuntien marraskuiset kulttuuririennot.