Sotesta sotaan

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Suomi pääsee vihdoin ja viimein taistelemaan pienessä porukassa (venäjänkielinen sana) eikä yksin. Toisessa maailmansodassa saimme sentään ratkaisevaa apua Saksalta, mutta kun vastapuolella olivat Neuvostoliiton lisäksi niin sanotut liittoutuneet eli Ranska, Iso-Britannia ja USA, pinta-alastamme haihtui kymmenen prosenttia sekä lisäksi miehiä ja naisia kymmeniä tuhansia. Laskenta on vielä hiukan kesken, mutta pääasia eli itsenäisyys säilyi.

Nyt pääsemme mukaan Euroopan Unionin uuteen armeijaan. Siihen kuuluvatlisäksemme Ruotsi, Irlanti, Itävalta, Kypros ja Malta.Tasavallan presidentti on jo hankkeen siunannut.

Saamme EU:n käyttöön Ruotsin armeijan, joka tosin on tilapäisesti lakkautettu. Irlanti lähettää meidän aluevesillemme kahden moottoriveneen laivaston, jota yön pimeydessä Englannin rannikkovartiosta ei pysty upottamaan.

Itävallan merivoimia ei ole olemassa, sillä Itävallalla ei ole merta. Sen sijaan Itävalta lähettää Suomea suojelemaan alppijääkärinsä. Pieni ongelma on siinä, että meiltä puuttuvat Alpit. Maastomme on liian tasainen ja Lapinkin tunturit liian loivia.

Omien jääkäriemme tueksi saadaan Kyprokselta joukko surffaajia, mutta heille eivätsovi talviolosuhteet, jos Naton joukot sattuvat hyökkäämään silloin kun Suomenlahti on jäässä.

Malta tuo malttia. Sen rannoilla laivastoa johti aikanaan suurella menestyksellä suomalainen Yrjö Maunu Sprengtporten, mutta hänen taktiikkamonisteensa ovat kadoksissa.Maltaan emme siis voi aseveljinä luottaa. Naton riveihin eli vastapuolellemme se ei kuitenkaan liity. Malta ritareihin voi luottaa.

Naton eurooppalaisista vastustajistamme vaarallisin on Viro. Sen johdossa presidentti Ilves on valmis tarttumaan tapparaan minä hetkenä hyvänsä.

Puolueettomaan Sveitsiin ei hyökkää kukaan. Sekä venäläisten että amerikkalaisten miljardöörien rahat ovat Sveitsin pankeissa, joihin ohjukset saattaisivat osua..

Suomen turvallisin mahdollisuus on liittoutua sekä Naton että EU:n ulkopuolisten maiden kanssa. Vahvin niistä on Vatikaani. Paavi voi julistaa tulitauon halutessaan. San Marinon ei tarvitse tehdä muuta kuin sulkea portti mäen alla ja suunnata mäenpäälliset museotykit 360 asteen kulmaan. Liechtensteinin kimppuun ei kenenkään kannata hyökätä, sillä maa on niin pieni, että lyhyenkin matkan ohjukset sinkoilevat sen ylitse Po-joen laaksoon. Andorraan johtaa kaksi tietä. Kummatkin voi sulkea viidessä minuutissa.

 

”Hän toivoi aikaa parempaa. Niin sota syttyikin”.(J.L Runeberg).