Veikko Ahvenainen ja harmonikka Kuhmalahdella

Harmonikkamusiikin suositut taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Kuhmalahden Suojalla torstaina 23.7. kello 19.  Konsertissa esiintyy myös Tammer Hanurit solistina Tuula Mäkinen.

Ohjelmassa kuullaan kesän säveliä, Dallapé-ajan hittejä, harmonikan parhaita säveliä, Toivo Kärjen suosittuja tangoja, valsseja ja fokseja. Luvassa on kesän huippukonsertti jossa on musiikkia moneen makuun.

Ahvenainen on pitkän uransa aikana soittanut noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa muun muassa Japanissa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Euroopan maissa ja entisessä Neuvostoliitossa. Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle arvostetun Pro Finlandia mitalin vuonna 2010. Vaimonsa Carinan kanssa hän on levyttänyt monia CD-albumeita.

 

Mestarin levytysennätys

Konsertissa julkistetaan Ahvenaisen uusin Täysikuu CD-albumi, joka sisältää Toivo Kärjen 18 ikivihreää teosta. Ahvenainen teki tällä toukokuussa tekemällään levytyksellä ainutlaatuisen suomalaisen musiikkimaailman ennätyksen: Hän on 1014 levytetyllä kappaleella Suomen ja eräs maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen.

Ahvenainen (s.1929) levytti ensimmäisen kerran vuonna 1955 eli hänen ensimmäisestä levytyksestään tulee kuluneeksi tänä vuonna 60 vuotta. Mies on kiitollinen siitä, että hän on iästään huolimatta pysynyt soittokunnossa sekä fyysisesti että henkisesti. Kunnon salaisuus on juoksuharrastus – takana on 31 täyspitkää maratonia. Järki kulkee yhä ja sormet taipuvat keveästi harmonikan näppäimillä.

– Kehittämäni sormitekniikan ansiosta käteni ei ole vahingoittunut soittamisesta, mainitsee mestarihanuristi.

Levytysten teko siis tuskin jää tähän.